Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Byrå ska lyfta Gottsunda centrum

Publicerad: 5 mars 2014, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:45

Uppsalas kommunala bostadsbolag jagar byrå för att sälja miljonprogramsområrdets centrum.


Gottsunda centrum utanför Uppsala ska rustas upp. Totalt planeras 1 500 nya bostäder i anslutning till centrum och 600 i närliggande Ultuna. Dessutom planeras ytterligare 8 000 bostäder i Ulleråker.

Centrumets fastighetsägare är Uppsala Kommuns Fastighets AB, ett kommunägt bolag. I samband med uppfräschningen upphandlar kommunen nu reklambyråtjänster för Gottsunda centrum.

" Med reklambyråtjänster avses såväl varumärkesbyggande insatser som sälj- och besöksdrivande insatser. Tjänsterna omfattar såväl idé- och strategiarbete som genomförande av marknadsföringsinsatser och event för Gottsunda Centrum. Reklambyrån ska behärska alla typer av medieval, både tryckta och digitala. Beställaren eftersöker en leverantör som är så kallad fullservicebyrå eller på andra sätt, till exempel genom samarbetspartners, kan åta sig motsvarande totalansvar", enligt ansökningsinbjudan.

En utmaning för byrån är att vända den negativa bild som finns kring området. Gottsunda är ett miljonprogramsområde som ofta framställs negativt i media. Bland annat hösten 2009 då ett stort antal bilar sattes i brand i centrum, och polis och brandkår attackerades med stenar.

Sista dag för att skicka in ansökningar om att få lämna anbud är 1 april. Avsikten med upphandlingen är att teckna kontrakt med en leverantör för en period om två år, med möjlighet till förlängning med som mest ytterligare två år.

Den årliga budgeten uppgår till ca 1,6 miljoner kronor, relaterat till marknadsföring. Initialt förväntar sig kommunen extra insatser för att nå uppställda mål. Därför tillåts en maximal budget om 6,5 miljoner kronor över de första två åren, enligt ansökningsinbjudan.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News