Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Brakförlusten: 31 miljoner kronor

Publicerad: 20 Augusti 2012, 12:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Under 2011 gjorde Lowe Brindfors en brakförlust på 31 miljoner kronor. Samtidigt minskade byråintäkten med 22 procent jämfört med föregående år.


Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

2011 blev ett svart år för Lowe Brindfors – som alltså gjorde en total förlust på 31,2 miljoner kronor efter finansiella poster. Det visar ett färskt bokslut.

Samtidigt minskade också byråns omsättning från 294 miljoner kronor 2010 till 226 miljoner kronor 2011.

Den direkta anledningen till det resultat som av byråns nytillträdda vd Annette Gårdö beskrivits som "katastrofalt" uppges vara Saabs konkurs.

"Som en konsekvens av att en av företagets största kunder, Saab Automobil AB, försattes i konkurs under 2011 uteblev betalningar för kundfordringar och betydelsefulla projekterade intäkter försvann över natten", skriver byrån i bokslutet.

Som en direkt konsekvens av det negativa resultatet stod det i dag klart att byrån tvingas banta personalstyrkan med 13 tjänster på främst produktions- och administrationssidan.

– Vi gjorde ett kraftigt negativt resultat under det föregående året och det berodde till största delen på Saabs konkurs. Som nytillträdd vd är därför min främsta uppgift att framöver skapa en sund och lönsam ekonomi i bolaget så att vi kan fokusera på att bygga den toppbyrå som vi vill vara, säger Annette Gårdö till dagensmedia.se.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.