Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bond Reklambyrå i konkurs

Publicerad: 11 juni 2009, 16:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:32

Linköpingsbaserade Bond Reklambyrå, med Saab på kundlistan, går i konkurs. "Det är tufft, men jag jobbar för att kunna starta om byrån på nytt", säger Gunnar Nilsson, vd för Bond Reklambyrå.


Bond Reklambyrå startade sin verksamhet 2006 och har enligt sitt senaste bokslut fem anställda och en omsättning på 4,3 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på minus 882.000 kronor.

Byrån har nu försatts i konkurs vid Linköpings tingsrätt.

- Tyvärr tvingades jag, i samråd med mina rådgivare, att ta det svåra beslutet. Det är ett tufft läge på marknaden där många kunder avvaktar med beslut. Vi hade inte den balansräkning som krävs för att klara sommaren då marknaden vanligtvis dör helt, säger Gunnar Nilsson och fortsätter:

- Vi har varit inne i ett antal offertsvängar och fallit på mållinjen vilket kostat både tid och pengar. Sedan tappade vi en stor kund i början av året.

På Bonds kundlista finns bland andra Saab Aerotech, Luftfartsverket och Östgöta Enskilda Bank.

- Vi har goda samarbetspartners och en bra dialog med kunderna. Vi jobbar för att kunna starta upp Bond på nytt efter sommaren. Saab är inne i en förändringsprocess men vi hoppas att kunna jobba vidare med dem, även om Saab volymmässigt inte är en stor kund för oss.

2008 utsågs Bond reklambyrå till "Årets marknadsförare i fjärde storstadsregionen" av Marknadsföreningen i Östergötland för sin kampanj för Östgöta Brandstodsbolag. Bond Reklambyrå har för närvarande inga skulder registrerade hos Kronofogdemyndigheten.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.