Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Blomquist skär ner – flera får gå

Publicerad: 12 mars 2015, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

På grund av brist på uppdrag ska minst tre tjänster försvinna från Blomquist, kan Dagens Media berätta.


Eftersom kommunikationsbyrån Blomquist inte får tillräckligt med uppdrag som involverar copywriters och art directors vill byrån nu säga upp fyra anställda.

– Det är tre personer som berörs just nu och eventuellt en fjärde efter att personens föräldraledighet är slut. Under en lång tid har vi haft svårt att få jobb som involverar art directors och copywriters på ett sätt som vi tidigare varit vana vid, säger Mikael Rubinsson, vd på Blomquist, till Dagens Media och fortsätter:

– Många kunder jobbar med kommunikation på ett annat sätt än tidigare.

Diskussionerna med facket har, enligt Mikael Rubinsson, pågått i cirka en månads tid.

– Några regelrätta förhandlingar har inte startat ännu. Facket har bett oss om kompletterande uppgifter, som en riskanalys. Vi har fått skicka den två gånger eftersom vi inte fick någon respons första gången vi skickade den, säger han.

Enligt Mikael Rubinsson är dessa typer av förändringar också något som har drabbat hela branschen.

– Vi försöker hela tiden utveckla byrån. Vi förändrar vår arbetsmodell och känner att vi vill bredda vår kreativa kompetens. De här personerna kommer inte att ersättas rakt av, säger han och fortsätter:

– Vi avser att utöka vårt samarbete med olika typer av frilansare och då kommer även de här personerna att vara aktuella.

Blomquists omsättning uppgick till 35,8 miljoner kronor under 2013. Byrån hade 22 anställda och gjorde ett resultat efter finansnetto på 1,8 miljoner kronor.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.