Besöksrekord på allabolag.se

2013-01-16 14:01  

Allabolag.se satte besöksrekord under andra veckan 2013. Samtidigt ökar reklam- och mediebranschen sina bolagssökningar rejält.

Allabolag.se ökade antalet unika besökare med nästan 24 procent under 2012 jämfört med 2011. Utvecklingen har även fortsatt under 2013.

Antalet unika besökare ökade med över 73 procent under andra veckan i år jämfört med andra veckan förra året. Antalet unika besökare uppgick till drygt 400 000 och innebar ett besöksrekord för företaget.

Även antalet bolagssökningar har ökat, från drygt 4,5 miljoner sökningar 2012 till drygt 5,5 miljoner sökningar 2013. Detta innebär en ökning på nästan 23 procent.

Reklam- och mediebranschen är dock en av de branscher som har ökat mest och där ligger ökningen på 39 procent jämfört med 2013.

– Vi märker att sökningarna ökar mycket. Det är skakigt där ute och om ni skriver om en konkurs så går man in på allabolag.se för att verifiera. Det följer som lök på laxen, säger Henrik Telllving, försäljningschef på UC allabolag, till dagensmedia.se.

Samtidigt som både antalet unika besökare och bolagssökningar ökar så har även sökmönstren ändrats. Bland annat så har antalet unika sidor som besökarna är inne på ökat från sex till åtta.

– Många kollar upp sina byråsamarbeten och vilka man arbetar med. Reklambyråer och pr-byråer har långsiktiga samarbeten och då måste man veta att företagen är kvar, säger Henrik Tellving. 

Vad innebär det för er på UC allabolag att sökningarna har ökat så mycket?

– Om det fortsätter med samma ökningstakt så är det jättepositivt. Vi kommer under året att tillföra mer nyttoinformation för målgruppen företagare och beslutsfattare. Dessutom så expanderar vi vår säljkår väldigt mycket och ska fördjupa vår analys av sökningarna.

Elin Hanspers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt