Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Berghs årets framtidsskola

Publicerad: 26 juni 2009, 07:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Berghs får utmärkelsen Future Lions school 2009. "Det är det finaste pris en skola kan få", säger Pär Lager, vd på Berghs.


I konkurrens med mer än 700 bidrag från hela världen blev ett team från Berghs en av fem vinnare i Future Lions. Det är Gustav Johansson, Erik Högfeldt coh Rasmus Keger som belönas för sin kampanj för "Fortum active".

Berghs blir också Future Lions school 2009. Vd Pär Lager är på plats vid prisutdelningen i festivalpalatset i Cannes:

– Det är det finaste pris en skola kan få, säger han.

Future Lions hålls i år för fjärde året, och utmaningen i år var att utveckla en idé för att bygga ett varumärke på ett sätt som inte hade varit möjligt för fem år sedan. Det fanns i uppdraget inga begränsningar i val av media eller teknik.

– Det är otroligt kul, dels att ett team från Berghs vann, och att vi som skola utsetts till världens bästa, säger Pär Lager.

Utmärkelsen Future Lions school 2009 får Berghs för att skolan hade flest nominerade bidrag av alla deltagande skolor världen över.

– Plötsligt vill alla byråer och nätverk vi pratar med här nere vill jobba med Berghs.

– Vi fattar inte riktigt hur det har gått till, det är fantastiskt. Vi är ju så små, andra skolor är ju gigantiska, de tror oss nästan inte när vi berättar hur många elever vi har.

Dessutom får Berghs elever inte tävla på skoltid.

– Nej, allt som de har gjort har de gjort på ledig tid.

Vad är det som gör era studenter så framgångsrika?

– Det är ganska enkelt, det är väldigt mycket jobb. Mycket undervisning från bra lärare, att vi bara har yrkesverksamma lärare från de bästa byråerna.

– Vi uppdaterar kursplanerna varje termin, och en sak som också skiljer oss från andra är att vi jobbar integrerat på skolan.

Hur ska ni fira?

– Vi ska bjuda våra studenter, och gå ut och käka middag tillsammans.

Av de fem vinnarna i Future Lions kommer två från Europa, två från Australien och en från USA.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.