Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bekräftat: Publicis Omnicom Group bildas

Publicerad: 29 juli 2013, 06:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Jättarna Publicis och Omnicom går samman och bildar Publicis Omnicom group med huvudkontor i Nederländerna. Det bekräftar nu ägarna.


Dagens Media kunde i går berätta om den planerade sammanslagningen av giganterna Publicis och Omnicom. Nu bekräftas affären av de båda parterna.

Campaign skriver att Maurice Lévy, chef för Publicis Group och John Wren, chef för Omnicom kommer att leda det nya företaget, som får namnet Publicis Omnicom Group, tillsammans under de första 30 månaderna. Därefter fortsätter Wren som vd.

Koncernens huvudkontor kommer att vara i Nederländerna med operativa huvudkontor i Paris och New York.

Planerna på en fusion ska ha inletts för ett halvår sedan. I ett uttalande sade Wren och Lévy:

"I många år har vi haft stor respekt för varandra liksom för företagen vi båda leder. Den respekten har vuxit under de senaste månaderna när vi har jobbat för att göra den här kombinationen möjlig."

Det nya företaget blir världens största reklam- och marknadsföringskoncern och uppges ha en gemensam inkomst på 23 miljarder dollar, enligt Camaign.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.