Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bantat Cordovan skrotar dotterbolag

Publicerad: 19 Maj 2010, 11:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Avhoppen tvingar Cordovan att omorganisera. Fyra dotterbolag blir nu två.


Ämnen i artikeln:

Cordovan

Som Dagensmedia.se kunde avslöja tidigare i år valde 19 anställda på Cordovan Digital att lämna byrån för att starta eget.

Moderbolaget Cordovan Group väljer nu att avveckla bolaget, tillsammans med ett annat dotterbolag, Cordovan Admire.

Samtidigt flyttas verksamheterna i dotterbolagen till Cordovan Marketing, som byter namn till Cordovan Communication. Resten av koncernens verksamhet läggs i nya bolaget Cordovan Performance.

– Det finns inget bra som inte har något gott med sig. Även om avhoppet drabbar oss hårt ekonomiskt, skapar det också möjligheter framåt; nu kan vi bygga ett bolag med medarbetare som delar vår vision och våra värderingar, säger Cordovans koncernchef Rolf Jansson i ett pressmeddelande.

Syftet med sammanslagningen är att underlätta för koncernens kunder, säger Rolf Jansson. Anledningen till att man ändå väljer att dela upp organisationen är för att de flesta kunder upphandlar konsulter efter traditionell modell, fortsätter han.

Birgitta Andrén Åkerblom blir vd för Cordovan Communications medan Johan Kjörk, tidigare seniorkonsult i bolaget, tar samma post på Cordovan Performance.

Rolf Jansson flaggar samtidigt för att det snart kan bli aktuellt med företagsköp.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Cordovan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.