Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Baluba tar plats i nordisk tv-koncern

Publicerad: 21 September 2009, 08:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Tv-produktions- och eventbolaget Baluba går samman med tre nordiska produktionsbolag och bildar koncernen Northern Alliance Group.


Utöver Baluba är det norska Monster, finska Moskito och danska Gong som från och med i dag verkar under det gemensamma namnet Northern Alliance Group.

Det var riskkapitalbolaget Capman som startade idén om en nordisk mediekoncern bestående av produktionsbolag. I början av 2008 köpte Capman Finlands största produktionsbolag Moskito. Norska tv-underhållningsbolaget Monster ingår i koncernen sedan i juli och i oktober grundades danska Gong.

– Vårt mål har varit att bygga en betydande oberoende produktionskoncern i de nordiska länderna. Jag är glad att vi nu har en stark partner på alla de fyra stora marknaderna i regionen. Vi tror att kreativt och förstklassigt innehåll samt stora underhållningskoncept kommer att växa i betydelse i media och att Northern Alliance har goda förutsättningar att bedriva verksamhet i denna snabbt växande sektor”, säger Olli Liitola, Senior Partner inom CapMan och styrelseordförande i Northern Alliance Group, i ett pressmeddelande.

Northern Alliance Group ägs av bolagets ledning och riskkapitalhuset Capman.

De fyra företagen i koncernen äger gemensamt 32 procent av aktierna.

Koncernen beräknas ha en omsättning på 53 miljoner euro i år.

Läs Balubas vd Peter Settmans kommentarer här.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.