Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bakslag för Garbergs

Publicerad: 22 Mars 2011, 14:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Garbergs drog av på skatten för sin 20-årsfest - men fick nobben av kammarrätten. Nu får reklambyrån nobben även i Högsta förvaltningsdomstolen.


Ämnen i artikeln:

Garbergs

Tvisten mellan Skatteverket och Garbergs har pågått i fyra år. Kärnfrågan är om den 20-årsfest som Garbergs höll hösten 2007 i Alviks Tryckeri kan anses vara förenlig med byråns normala verksamhet eller inte. Skatteverket anser inte det - och har nekat Garbergs att dra av 620 000 kronor på skatten.

Kammarrätten och förvaltningsrätten gick på Skatteverkets linje, och nu får man avslag även av Högsta Förvaltningsrätten, som inte vill pröva målet.

Skatteverket anser också att Garbergs lämnat in felaktiga uppgifter - vilket gör att de nu åläggs ett skattetillägg på 40 procent, vilket är den högsta procentsatsen som Skatteverket kan kräva.

Garbergs har försvarat sig med att festen måste anses som ett representationsevent.

"Arrangemanget genomfördes i syfte att förstärka Garbergs relationer och positionering vilket innebar att bolaget vände sig till relevanta målgrupper med inbjudan: kunder och potentiella kunder, leverantörer, branschen i övrigt samt representanter för media", skrev byrån i överklagan.

Men enligt Skatteverket var nästan hälften av gästerna på festen leverantörer, vilket "inte utgör målgruppen för en reklambyrås verksamhet".

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Garbergs

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.