Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

B-Reel bygger digital grav åt Kent

Publicerad: 20 September 2016, 07:00
Uppdaterad: 20 September 2016, 07:12

B-Reel har fått uppdraget att skapa en digital minneslund för rockbandet Kent där fansen kommer kunna ladda upp sina egna minnen och foton av bandet.


Ämnen i artikeln:

B-Reel

När rockbandet Kent meddelade att de avslutar sin karriär väcktes stor sorg bland fansen. Avskedsvideon som släpptes i samband med nyheten blev en stor pr-succé.

Nu kommer fansen få en chans att summera bandets karrär på sajten "kentipedia".

Bakom sajten står byrån B-Reel, som fått uppdraget av Kents skivbolag Sony Music.

Sajten ska fungera som en kronologisk tidslinje, där man kan följa bandet från osignerat eskilstunaband till känt rockband.

Opublicerade bilder och videoupptagningar kommer blandas med musikvideos från hela Kents karriär. Tanken är att sajten ska fyllas på under hösten när Kentfansen laddar upp sina egna bilder och minnen.

– Folk delar redan sina kentminnen i allehanda sociala kanaler, och det tar vi vara på och ger vi dem en gemensam plattform att verka på. Det känns extra fint, säger Cecilia Bernard, vd på B-Reel i ett pressmeddelande.

Den 31 december stängs möjligheten att bidra med minnen för gott och sajten blir en digital minneslund över Kent.

Nyligen meddelade Svenska Dagbladet att de satsar på ett snarlikt projekt när läsarna ska få dela med sig av sina historiska minnen i ett digitalt kulturprojekt.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

B-Reel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.