Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

AWB-grundare bakom Mikael Persbrandts investmentbolag

Publicerad: 22 December 2015, 13:31
Uppdaterad: 22 December 2015, 13:50

Jimmy Johansson och Mathias Rosenqvist på AWB blir partners med Tommy Jacobson och Mikael Persbrandt i investmentbolaget 13.


Idag stod det klart att Mikael Persbrandt, tillsammans med affärsmannen Tommy Jacobson startar investmentbolaget 13, skriver DI Digital.

Tanken är att företaget kommer att investera i unga företag med koppling till kulturvärlden.

Enligt tidningen kommer Mikael Persbrandt att stå för varumärket och nätverket i kulturvärlden och Tommy Jacobson att stå för pengarna och affärskunnandet i konstellationen.

Det står även klart att även Jimmy Johansson och Mathias Rosenqvist på kommunikationsbyrån AWB blir partners i investmentbolaget 13.

– Det är väldigt kul och inspirerande. Både själva konstellationen och processen med de olika entreprenörsbolagen. För mig och Mathias betyder det att vi befinner oss i ett intressant sammanhang. Ett kreativt sammanhang med stor potential, skriver Jimmy Johansson i ett mejl till Dagens Media.

Vad kommer ni att tillföra?

– Det är klart att jag och Mathias har med oss mycket från AWB och våra tidigare roller. Det handlar bland annat om kunskap och erfarenhet inom strategi och kommunikation samt våra respektive nätverk. Sedan tycker jag att det är gruppen som helhet som är mest intressant då vi har fyra olika infallsvinklar på 13:s utveckling.

Vad kommer att hända framåt?

– Förhoppningsvis en hel del. Vi är i uppstartsfas och träffar just nu en rad potentiella aktörer. Vi ser fram emot att kommunicera den första investeringen i början av nästa år.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.