Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Avslag för Carat

Publicerad: 17 Oktober 2012, 05:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Förvaltningsrätten avslår Carats ansökan om överprövning av Svenska Spels mediebyråupphandling.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

Dagensmedia.se har tidigare skrivit om att Carat dragit Svenska Spel inför domstol, på grund av den mediebyråupphandling där byrån blev diskad.

Carat har anfört att förfrågningsunderlaget i pitchen varit otydligt och att det var därför byrån inte kvalificerade sig till utvärderingsfasen.

Byrån har även sagt att de har riskerat att lida skada på grund av att de inte kvalificerat sig och att de troligtvis hade tilldelats kontraktet om de inte hade diskats.

Förvaltningsrätten i Stockholm går dock på Svenska Spels linje och menar att förfrågningsunderlaget har varit tillräckligt tydligt.

"Det framgår i målet att Carat inte har fyllt i alla uppgifter som har efterfrågats i input-bladet. Mot bakgrund av detta står det enligt förvaltningsrättens mening klart att Svenska Spel har haft skäl för att förkasta Carats anbud.", skriver förvaltningsrätten.

Carats ansökan avslås därför.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCarat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.