tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Anton Körberg: "Många har inte tänkt på den här möjligheten"

Publicerad: 20 september 2017, 14:08
Uppdaterad: 20 september 2017, 14:21

Anton Körbergs nya uppdrag – blir kreativ producent på Box Communications


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Programledaren Anton Körberg är känd från bland annat radiokanalen Rockklassikers morgonprogram "Morronrock" där han bildade duo med radioprataren Jonas Nilsson. Ett uppdrag han lämnade i januari 2015 och samtidigt förkunnade att han nu skulle ta en paus från etern på obestämd tid.

Anton Körberg har under den tiden hunnit med att bli pappa och även dragit igång den egna podcasten Pappasnack.  

Men nu står hans nästa uppdrag klart.

Anton Körberg blir kreativ producent på Box Communications där han ska hjälpa byrån med digital kommunikation.

– Jag tog en lunch med Petra Zillén där vi kom fram till att det finns folk som behöver hjälp med digital kommunikation i form av filmer, klipp och ljud. Och det är något som Box Communications inte tidigare har haft i sin arsenal. Jag har ju jobbat så pass länge med radio och tv att jag förhoppningsvis kan bidra med någonting iallafall, säger Anton Körberg till Dagens Media.

I den nya rollen ska han hjälpa byråns kunder med poddar, filmer eller "precis vad som helst". Arbeten som kan äga rum båda framför och bakom mikrofon och kamera, och handla om manusskrivande, inspelning och efterproduktion. Han kommer dessutom erbjuda sig själv i rollen som moderator eller konferencier.

– Det finns så många olika grejer man kan göra. Underhållande klipp, strikt information, galen reklam och allt däremellan.

Det låter brett – hur kommer resultaten se ut?

– Det finns en utmaning i det också för ibland kanske kunderna inte ens vet exakt vad de vill ha. Jag tror att med min erfarenhet inom media och Box Communications erfarenhet inom kommunikation så kommer vi komma fram till många roliga och bra saker. Det här kommer bli jättekul. Och jag tror att många inte har tänkt på den här möjligheten.

 Vad jobbar du med just nu?

– Det är en basic, informativ film som är upplagd som olika intervjuer. Snyggt, informativt och om det finns utrymme gärna lite personligt. Idag har jag avslutat mitt andra uppdrag och har fler inbokade så allt har gått väldigt snabbt. Det är en variation som både är spännande och rolig.

Box Communications vd Mikael Zillén är nöjd med värvningen.

– Med Antons kreativitet och förståelse för vad som fungerar bäst i kommunikationen med rörligt material och ljud stärker vi ytterligare vårt erbjudande inom integrerad kommunikation, vilket blir allt viktigare i den värld vi lever i, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev