Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Anton Abele blir pr-konsult på JKL

Publicerad: 24 September 2014, 08:11
Uppdaterad: 15 December 2015, 09:18

Anton Abele, Sveriges yngsta riksdagsledamot genom tiderna, har värvats av pr-byrån JKL. Där blir han kollega med den förre S-ledaren Göran Persson.


Anton Abele blev riksbekant när han som 15-åring efter ett ungdomsmord på Kungsholmen startade Facebook-gruppen ”Bevara oss från gatuvåldet”.

2010 valdes han som 18-åring in i riksdagen, och blev därmed Sveriges genom tiderna yngste riksdagsledamot. Förra sommaren meddelande han i sitt sommarprat i P1 att han inte skulle ställa upp för omval.

– Jag drömmer om att vakna och veta att jag ska till jobbet klockan nio. Att få äta lunchlåda med jämnåriga kollegor och att gå på after work utan att tänka på åtaganden dagen efter. Det ska bli häftigt att leva ett liv som alla andras, sade han då.

Nu rekryteras Anton Abele av pr-byrån JKL där han ska arbeta med byråns public affairs-team.

– Det känns jättekul. Jag har alltid varit intresserad av kommunikation och opinionsbildning och har lockats av att använda mina erfarenheter för att hjälpa andra med det, säger Anton Abele till Dagens Media.

Anton Abele avslutar sin utbildning på Handelshögskolan nästa år och börjar då direkt på JKL, där han också blir kollega med den tidigare statsministern Göran Persson (S).

– Jag läser en ekonomiutbildning och har specialiserat mig inom marknadsföring och management.

Vilken typ av kunder kommer du jobba med?

– Jag tror inte det är helt bestämt än men jag är övertygad om att JKL lägger stor vikt vid att matcha konsulter vid kunders behov och uppdragets innehåll. Men jag ska jobba som kommunikationskonsult.

Betyder det här att du lämnar politiken för gott?

– Jag kommer nog aldrig att kunna lämna samhällsdebatten, men nu har jag valt att hoppa på nya utmaningar utanför partipolitiken. Men jag vill aldrig stänga några dörrar.

Anna Grönlund Krantz är managing director för JKL i Sverige:

– Det ska bli fantastiskt roligt att få med Anton i vårt Public Affairsteam. Jag har lärt känna Anton som en engagerad person som alltid ligger steget före och jag är övertygad om att Anton kommer bidra med en delvis annorlunda dimension till våra kunder, säger hon i ett pressmeddelande.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.