Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökByråer

Ännu en digitalchef lämnar MEC

Publicerad: 22 Augusti 2014, 06:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Joel Nyrén blir ny digital marknadschef på Scandic.


Ämnen i artikeln:

MEC

Joel Nyrén har jobbat på MEC i åtta år, senast som chef för sociala medier och digital produktion.

Nu byter han byråvärlden mot kundsidan för att bli digital marknadschef på hotellkedjan Scandic.

– Jag ska leda ett onlinemarknadsföringsteam med ansvar för både betalade, förtjänade och egna kanaler. Uppdraget omfattar dels att driva trafik och försäljning, men även närvaron i sociala medier och content marketing, säger Joel Nyrén till Dagens Media.

Under rekryteringsprocessen väcktes intresset för hotellnäringen som bransch, och för Scandic i synnerhet.

– Det händer mycket i hotellbranschen. När man jobbar med sociala medier är det ofta bra med varumärken som står för en upplevelse, då finns det mycket spännande man kan göra. Dessutom genomför Scandic en hel del förändringar och satsar mycket på digitalt

Joel Nyrén är den andra digitala profilen som lämnar MEC på kort tid. Förra veckan stod det klart att byrån tappar sin digitalchef Thomas Myrhed som blir digital marknadschef på Tradera.

– Joel har gjort en resa hos oss de senaste åtta åren och helst hade jag velat ha honom kvar, men jag är samtidigt glad åt att ha en ny kompis på Scandic, säger MEC:s vd Daniel Collin.

Joel Nyrén har varit föräldraledig det senaste halvåret och lämnar därför inga pågående projekt. Både han och Thomas Myrhed är ersatta enligt Daniel Collin.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

MEC

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev