Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Anna Sjödin startar reklamskola

Publicerad: 30 april 2013, 07:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:47

Vindelns folkhögskola i Norrland startar reklamutbildning. Bakom satsningen står den före detta SSU-ordföranden och rektorn Anna Sjödin.


– Det är ett sätt för oss att fortsätta jobba med vår kreativa satsning. I och med att utbildningen är gratis kan vi nå en bredare målgrupp än vad de traditionella reklamskolorna gör, säger Anna Sjödin, rektor på Vindelns folkhögskola, till Dagens Media, och fortsätter:

– Det som är unikt med utbildningen är att den är den enda norr om Stockholm. Det primära syftet är att fylla ett behov av kompetenta medarbetare för reklambyråer i norra Sverige.

Utbildningen som startar till hösten är tvåårig och uppdelad i två inriktningar, art direction och copywriting. De två inriktningarna kommer i stora delar att jobba tillsammans för att återspegla verkligheten i arbetslivet.

– Här uppe är byråerna oftast mindre än vad de är i Stockholm, så de har svårare att rekrytera en person från varje yrkeskategori. Byråerna här har ett större behov av bredd, säger Anna Sjödin.

Utbildningen sker i nära samarbete med reklambyråer för att få en nära kontakt med arbetslivet. Reklambyråerna som ingår i samarbetet är framförallt från norra Sverige.

– Utbildningen är direkt kopplad till arbetslivet, det ingår praktik så därför är det extra viktigt att ha ett nära samarbete med branschen, säger Anna Sjödin.

Frida Wickberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.