Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ancestry går till Geelmuyden Kiese

Publicerad: 26 maj 2015, 04:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:00

Geelmuyden Kiese ska få släktforskning att bli hett i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Geelmuyden Kiese

Släktforskningsverktyget Ancestry ska bli större i Sverige. Geelmuyden Kiese blir kommunikationsbyrå och ska öka svenskarnas intresse för släktforskning.

– Det känns jätteroligt. Vi ska helt enkelt hjälpa Ancestry att visa svenska folket hur spännande det är med släktforskning online. Ska man uttrycka sig diplomatiskt kanske släktforskning inte uppfattas som det absolut hetaste, säger Frida Berg, vice vd och senior rådgivare på Geelmuyden Kiese, till Dagens Media och fortsätter:

– Men det finns otroligt roliga saker att hitta och då dessutom utanför de gamla arkiven. Vi ser en tydlig trend i samhället där intresset för populariserad historia är stort, och det kommer vi haka på.

Arbetet har redan inletts och kommer att hållas integerad med Ancestrys övriga marknadskommunikation. Geelmuyden Kieses team är Frida Berg, Ida Persson och Daniel Wahlström.

– Ancestry finns i ett antal länder runtom i världen. Sverige är en prioriterad marknad just för att det finns bra system för register och att offentlighetsprincipen dessutom finns. I höstas gick de ut i en pitch och vi gick vinnande ut ur den striden. Det är vi väldigt stolta över, säger Frida Berg.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Geelmuyden Kiese

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.