Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Allabolag.se:s grundare köper Animero

Publicerad: 4 mars 2015, 14:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

De tre grundarna av allabolag.se köper in sig i kommunikationsbyrån Animero. Förhoppningen är att med erfarenhet från digitalt arbete få Animero att växa.


Henrik Tellving, Johan Walden och Niklas Boström i holdingbolaget AB Tjugofyra köper 71 procent av aktierna i kommunikationsbyrån Animero.

– Vi gillar det raka, enkla tänket som de har och när vi sålde allabolag.se dök det upp en möjlighet att få köpa in oss i Animero, säger Henrik Tellving, vd på AB Tjugofyra, till Dagens Media.

Allabolag.se har sålts till konsultfirman UC AB. Under 2014 gick Animero från att vara en digital byrå till att bli en kommunikationsbyrå.

– Vi hoppas att Animeros kunder på lång sikt ska kunna ta del av den digitala kompetens vi har skaffat oss genom allabolag. Det är också spännande att se Animeros transformering från reklambyrå till kommunikationsbyrå, säger Henrik Tellving.

Henrik Tellving säger också att han hoppas att Animero fortsätter på den resa som byrån har påbörjat. Förhoppningarna är att kunna ta bredare uppdrag och få en större ekonomisk bas att växa på.

– Vi har inte erfarenhet av att driva varken reklambyrå eller kommunikationsbyrå. Däremot har vi erfarenhet av att sitta på andra sidan, som köpare. Därför tror vi att vi kan vara bra sparringpartners som ställer kritiska frågor, säger han.

I samband med köpet lämnar grundaren Michael Fogelqvist byrån.

– Det känns jättekul att lämna över Animero till den nya ägaren, som kan utveckla verksamheten ytterligare framöver. Jag tror det kommer vara mycket positivt för både medarbetarna och Animeros kunder med den energi och kompetens de nya ägarna tillför, säger Michael Fogelqvist i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.