Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Åkestam Holst i topp

Publicerad: 21 Juni 2011, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:06

Åkestam Holst leder än så länge den svenska jakten i Cannes med flest lejon – men Prime har knipit det enda guldet. Flest nomineringar har DDB Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2011

Efter Cannes Lions två första dagar toppar Åkestam Holst ligan med fyra lejon – två silver och två brons i direct, varav tre för samarbetet med Posten.

De svenska byråerna har samlat på sig elva lejon så här långt.

Det enda svenska guldet har gått till Prime i pr-kategorin för den tidigare prisbelönta Electrolux-kampanjen ”Vac in the Sea”.

Jung von Matt har tagit ett silver och ett brons i promo-kategorin för sin omtalade kampanjen Getaway Stockholm för Mini. Forsman & Bodenfors har också två lejon – två brons i direct för kampanjer för AMF och Reebook.

Perfect Fools kammade hem silver för Converse-kampanjen ”The Canvas Experiment” i promo och DDB Stockholm fick brons i samma kategori för Papercuts ”Speedsale”.

Cannes Lions har hittills presenterat nomineringarna i sex av tävlingens tretton kategorier. Svenska byråer har totalt knipit 42 stycken.

DDB Stockholm har fått nio nomineringar och toppar nomineringsligan, men Forsman & Bodenfors ligger i hasorna med åtta nomineringar.

Jung von Matts omtalade Getaway Stockholm för Mini är den svenska kampanj som fått flest nomineringar så här långt – fem stycken.

I år blev det fler svenska nomineringar i media och direct. Däremot fick byråerna betydligt färre nomineringar i pr – fem stycken istället för femton – och något färre i promo och outdoor.

Här är den svenska lejontoppen hittills:

Prime 1 guld

Åkestam & Holst 2 silver, 2 brons

Jung von Matt 1 silver, 1 brons

Perfect Fools 1 silver

Forsman & Bodenfors 2 brons

DDB Stockholm 1 brons

Här är den svenska nomineringstoppen hittills:

DDB Stockholm 9

Forsman & Bodenfors 8

Åkestam Holst 7

Jung von Matt  5

Lowe Brindfors  2

Naked   2

Garbergs  2

Prime 2

Goss  1

Perfect Fools  1

Starcom  1

Saatchi & Saatchi  1

Storåkers McCann  1

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2011

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.