Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Ägarbråk skakar Granath Euro RSCG

Publicerad: 29 november 2011, 07:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Niklas Bergström, delägare och styrelseledamot i Granath Euro RSCG stämmer byrån på 120 000 kronor. Bakgrunden är ett internt ägarbråk, kan dagensmedia.se avslöja.


Reklambyrån Granath Euro RSCG bildades 2005, då Euro RSCG tog in de nya ägarna David Granath, Fredrik Espmark och Niklas Bergström.

Målsättningen var att ha ett ”öppet arbetssätt” gentemot kunderna, som i dag består av bland annat Returpack, Astrazeneca och Air france.

Men nu skakas alltså byrån av ett internt storbråk, kan dagensmedia.se berätta.

Anledningen är att Niklas Bergström, som sitter i styrelsen och äger 15 procent av aktierna i byrån har fått sparken – och nu stämmer byrån.

Niklas Bergström själv har avböjt att kommentera bråket, men enligt stämningsansökan har arbetsklimatet på byrån ”successivt försämrats”.

Det framkommer också att Niklas Bergström avskedats på grund av arbetsbrist, något som han själv, via ombud, hävdar är ett svepskäl.

”Den arbetsbrist som bolaget åberopat är så kallad fingerad arbetsbrist. Uppsägningen är istället orsakad av de samarbetssvårigheter som förelegat”, skriver Niklas Bergströms advokat Per Widman i stämningsansökan.

Niklas Bergström hävdar också att han getts en kortare uppsägningstid än vad han har rätt till samt att Granath Euro RSCG frångått turordningsreglerna i LAS.

”Uppsägningen av Niklas Bergström har inneburit en betydande kränkning och kommer, om uppsägningen inte ogiltigförklaras, att vålla honom ekonomisk skada”, står det i stämningsansökan.

Inte heller David Granath vill kommentera bråket.

– Det är mellan mig och Niklas Bergström, säger han till dagensmedia.se.

Om parterna inte kan nå en överenskommelse kommer ärendet avgöras i domstol.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.