Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Adon ska hjälpa Socialdemokraterna vinna valet: "Ett självklart beslut"

Publicerad: 16 Mars 2018, 15:33
Uppdaterad: 16 Mars 2018, 15:45

Johanna Alanko, byråchef på Adon.

Mediebyrån Adon kommer arbeta med Socialdemokraterna under årets valrörelse. Ett beslut som var självklart enligt byråchefen Johanna Alanko.


Ämnen i artikeln:

AdonSocialdemokraterna

Dagens Media har tidigare rapporterat om byråernas inställning till att arbeta med politiska partier under valrörelser. Åsikterna var delade och en skeptisk inställning präglade mångas svar. Att trampa någon på tårna eller hamna i skottlinjen för politisk debatt ses som en stor risk.

Trots detta väljer flera byråer att arbeta för partierna. Igår 15 mars  stod det klart att Adon, Acne och Snask blir Socialdemokraternas byråer under valrörelsen. Att Adon tackade ja rollen som partiets mediebyrå var ett självklart beslut, enligt byråchefen Johanna Alanko.

– Med hänsyn till de anställdas värderingar är det däremot frivilligt att ingå i arbetsgruppen, säger Johanna Alanko till Dagens Media.

Kan det inte uppfattas som ett ställningstagande – att man till exempel tänker på er som en socialdemokratisk-byrå nu?

– Det kanske man kan göra om man vill dra det svart på vitt, men det men jag ser inga problem med. Vi arbetar med många olika kunder. Så länge det inte strider mot demokratiska värderingar ser ledningen inga problem. Och som sagt våra anställda får välja om de vill vara med i arbetsgruppen.

Valåret och de kommande valkampanjerna behöver ingen vidare förklaring. Det är heller ingen nyhet att flera instanser är oroliga för det politiska klimatet, falska nyheter och försök till valpåverkan.

Johanna Alanko menar att Socialdemokraterna är en viktig kund för byrån på flera sätt. Det är alltid välkommet med tillskott i kassan, men framförallt tycker hon det är kul och viktigt att få vara en del av årets valrörelse.

–  Vi har många mycket nya parametrar att ta hänsyn inför årets val. Fake news och påverkan. Det måste vi hantera och media är en kraft för att få ut rätt budskap.

Hur ser ni på att många byråer är skeptiska till att samarbeta med politiska partier? Var det något ni reflekterade över?

– Ja vi diskuterade och kände inte igen oss. För oss är Socialdemokraterna,  tillsammans med flera andra partier, partier som står för demokratiska värderingar. Vi skulle inte ha några problem med att arbeta med exempelvis Liberalerna och Moderaterna. Det är vår utgångspunkt.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AdonSocialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.