Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Adam Kerj till McCann

Publicerad: 4 November 2015, 07:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Adam Kerj flyttar hem till Sverige och McCann.


Ämnen i artikeln:

McCann

Dagens Media kunde nyligen berätta att Adam Kerj lämnar sitt uppdrag som kreativ chef på New York-baserade JWT efter mindre än ett år på posten.

Nu står det klart att han flyttar hem till Sverige igen – och ett jobb på McCann.

På McCann får han titeln chief creative officer för McCann Stockholm och McCann Nordic, vilket är en ny roll inom McCann.

– Vi kommer att öka vårt fokus på uppdrag och uppdragsgivare som vill verka regionalt, och som söker en byrå som kan hantera uppdrag över hela regionen. Vi upplever en utmaning i att koppla ihop och få våra byråer på de olika marknaderna att samarbeta på ett smidigt sätt och där behöver vi någon som samordnar och styr upp det kreativa, säger Marie Schnell-Carlén, vd på McCann, till Dagens Media.

Varför blev det just Adam Kerj?

– Vi sökte en person som har erfarenhet av att leda stora kreatörsgrupper, som har en digital profil och som så klart är en fantastisk kreatör. Adam har den kombinationen och dessutom erfarenhet från USA med spännande insikter.

– Dessutom är han en fantastisk person med mycket energi, en positiv inställning och han är sugen att vara med på det tåg som vi nu rullar igång för att skapa ett nytt McCann i Norden och Sverige.

Adam Kerj tillträder sin nya roll under det första kvartalet 2016.

Emmeli Österdahl och Per-Olof Lundgren kommer att kvarstå i sina roller som kreativa chefer på McCann Stockholm.

– De gör ett otroligt bra jobb och vi har under de senaste två åren lagt en bra grund för det nya McCann. Nu känns det väldigt kul att kunna lägga till ytterligare en pusselbit.

LÄS ÄVEN:

Adam Kerj lämnar JWT

Adam Kerj lämnar toppjobbet

Adam Kerj lämnar Saatchi & Saatchi

Läs mer om förändringsarbetet på McCann i Dagens Media nummer 18, 2015. Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

McCann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.