söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Adam Fors blir ny vd på PHD

Publicerad: 6 april 2017, 13:08
Uppdaterad: 6 april 2017, 14:06

Adam Fors lämnar rollen som nordisk marknadschef på Samsung för att inta rollen som vd på mediebyrån PHD. Foto: Janne Naess

PHD:s nuvarande vd Frida Lundh slutar av privata skäl och ersätts av Adam Fors. "Mycket bottnar sig i att förstå konsumenterna och kundernas utmaningar och möjligheter", säger Adam Fors.

Ämnen i artikeln:

PHDSamsung

NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


Adam Fors lämnar rollen som marknadschef på Samsung för att inta en tjänst som vd på mediebyrån PHD.

Hur kommer det sig att du lämnar Samsung för PHD?

– Jag har hört mycket gott om PHD och gillar den framåtlutande kreativa och innovativa positionen som de lyckats bygga upp. Sedan har de varit i en kraftig tillväxtfas också som jag tycker ska bli oerhört spännande att förvalta och utveckla. Jag hoppas kunna ta med min erfarenhet och kombinera den med den kompetens som redan finns inom PHD, säger Adam Fors till Dagens Media.

Vad ser du för fördelar med att du varit marknadschef och arbetat på den sidan under så många år?

– Mycket bottnar sig i att förstå konsumenterna och kundernas utmaningar och möjligheter. I och med min erfarenhet som marknadschef  har jag förståelse för den typen av data som många företag har tillgänglig och hur man kan koppla ihop den på ett effektivt sätt för att effektivisera kommunikationen mot slutkunden.

Förutom att PHD och koncernen Omnicom Media Group befinner sig i en tillväxtfas ligger fokuset på att bli en ännu starkare partner för kunderna och att stärka sin tekniska, analytiska och strategiska kompetensen.

Frida Lundh säger till Dagens Media att hon själv valt att lämna rollen som vd av privata skäl.

– Jag vill änga våren åt att ta hand om mig själv och min familj. Det är inget dramatiskt som har hänt, säger hon till Dagens Media.

Vad tar du med dig från PHD?

– Det har varit en fantastisk resa, galet lärorikt. Men jag känner att jag tryggt kan lämna över till Adam Fors, har är verkligen superduktig. 

Vad vill du göra härnäst, yrkesmässigt?

– Det måste jag få återkomma om, nu ska jag ta hand om min familj.

Första steget för Adam Fors när han tillträder sin tjänst den 24 april blir att lära känna både kollegor och kunder.

Han kommer senast från rollen som nordisk marknadschef på Samsung. Innan Samsung hade Adam Fors diverse positioner inom marknadsföring och affärsutveckling på Telia, och har i grunden en kandidatexamen inom marknadsföring från Griffith University i Australien.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev