Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

"Abby Norm borde spana in lite ny musik"

Publicerad: 1 April 2010, 12:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:56

Musiken tar inte påsklov. Våra musikkritiker plockar denna vecka fram påskriset och bedömer tre nya Spotifylistor, byråernas soundtrack till Guldägget. I dag recenseras listorna av Sonics Pierre Hellqvist och Novells Anton Gustavsson.


Spotifylistorna innehåller de låtar som kommer att spelas på Guldäggsgalan - i händelse av att byrån vinner pris. Denna vecka är det Abby Norm, Le Bureau och Studio Feuer som får sina låtlistor rosade och risade.

 

Abby Norm 

Devo – Whip It

Spagna – Call Me

The Jam – Going Underground

Adam & The Ants – Stand And Deliver

Yazoo – Goodbye '70s

Depeche Mode – Everything Counts (Single Version)

New Order – Round And Round

Tubeway Army – Are ‘Friends’ Electric?

The Stranglers – No More Heroes (Radio Edit)

Def Leppard – Pour Some Sugar On Me

Beastie Boys – Shake Your Rump

The Undertones – My Perfect Cousin

XTC – Making Plans For Nigel

The Clash – Death Or Glory

Abba – Watch Out

Boney M. – Gotta Go Home

Pierre Hellqvist, Sonic: Den lite slarviga listan kan liknas vid  dansen på en efterfest där några vill men ingen orkar. Förutom att  nästan alla låtar möts i övergången mellan sjuttio- och åttiotal är det inte mycket som förenar dem (framför allt undrar man vad Def Leppard har med saken att göra). Möjligen skulle Abby Norm-folket börja använda Spotify till att också spana in lite ny musik.

Betyg: 2 av 5

Anton Gustavsson, Novell: Abby Norms lista bygger helt på en kanske lite förväntad men ändå sund punk- och new wave-kanon. Svårt att argumentera emot. Att de inte vågar gå hela vägen ut utan fyller på med någon slags företagsfest-middle of the road med Boney M och Abba i slutet är bara att beklaga

 

Le Bureau 

April March – Laisse Tomber Les Filles

Francoise Hardy – Tous Les Garçons Et Les Filles - Slow

Johnny Hallyday – Hey Joe

Jacques Dutronc – La Fille Du Père Noël

Pierre Hellqvist, Sonic: Utsökta låtar allihop och ett Trikoloren-tema  som följs från början till slut, även om det nu inte är en vidare  märkvärdig bedrift eftersom listan är provokativt kort. Men hellre en röd tråd - låt vara bara en liten stump - än ingen alls (hej Abby Norm!). All heder till byrån för att plats ges åt amerikanska frankofilen April March.

Betyg: 3 av 5.

Anton Gustavsson, Novell: Le Bureau gör ett försök att fiska ur den frankofila låtskatten, men anstränger sig inte tillräckligt mycket. Resultatet blir ett halvhjärtat Det Bästa-urval av redan söndertröskade fransoser. Ni missade Serge Gainsbourg, förresten. Och Brigitte Bardot. Plus för Johnny Hallyday, dock.

Betyg: 2 av 5

 

Studio Feuer

Abba – Kisses Of Fire

Johnny Cash – Ring Of Fire

Bangles – Eternal Flame

Asha Ali – Fire fire

Tom Jones – Burning Down The House

Elvis Presley – Burning Love

Midnight Oil – Beds Are Burning

Pierre Hellqvist, Sonic: Den enda listan som verkligen brinner... Stort plus för att man har haft smaken att undvika den, i sammanhanget, självklara Rammstein-singeln "Feuer frei!". Minus för att det påtända urvalet kanske kunde ha fullföljts med lite mer fantasi. Personligen skulle jag gärna ha sett M.A. Numminens "Låga av elden", The Temptations "You've Got My Soul on Fire" och "Burn" med The Dream Syndicate här.

Betyg: 3 av 5.

Anton Gustavsson, Novell: Studio Feuer låter sin spellista utgå ifrån ett par sökord ("fire" och "burning") och fyller på med ad hoc-påkomna åttiotalshits som "Eternal Flame". Tillvägagångssättet är det slappaste tänkbara, alltså. Ändå tycker jag att den här sunkigt eklektiska mixen funkar bättre än man skulle kunna tro. Det finns också något jag gillar i det skamlöst ocoola i att våga ta in Tom Jones och The Cardigans "Burning down the house"-cover.

Betyg: 2 av 5

Vilken byrå har bäst musiksmak? Rösta i spalten uppe till höger.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.