Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

6 av 10 kommunikatörer vill byta jobb i år

Publicerad: 23 Februari 2011, 10:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Konjunkturen skapar stor rörlighet på marknaden.


Ämnen i artikeln:

Jessica Bjurström

I Hammer & Hanborgs undersökning ”Kommunikatören 2011” uppger 62 procent av de 3 500 svarande att de vill byta jobb – redan i år.

– Skulle man ställa samma fråga till vilken bransch som helst i dag skulle den siffran vara ganska hög. Många satt kvar på sin position under det jobbiga 2009 och nu när det ljusnat kan nog många tänka sig att byta jobb, säger Jessica Bjurström, vd på branschorganisationen Komm.

Hon säger också att konjunkturen påverkar kommunikationsbranschen i högre grad än andra branscher.

– Som kommunikatörer måste vi ha något att kommunicera. Det är ju först nu när konjunkturen vänt som uppdragen blir fler och det blir skarpt läge som man funderar på om man vill göra det här eller kanske något helt annat.

Christina Hammer, delägare i Hammer & Hanborg säger i ett pressmeddelande:

– Visst är det anmärkningsvärt men samtidigt finns det en förväntad rörelse i branschen. När konjunkturen nu är bättre ökar också rörligheten bland de anställda. Det här märks tydligt hos oss. Vi har en mycket stor efterfrågan på våra tjänster och rekryteringsuppdragen ligger mer än 80 procent högre under sista kvartalet 2010, jämfört med samma tidpunkt 2009.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Jessica Bjurström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.