Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”2011 var ett riktigt bra år”

Publicerad: 18 Januari 2012, 09:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:36

Creuna ökade både omsättningen och lönsamheten i fjol. Efter bland annat en etablering i Göteborg har antalet anställda växt med en tredjedel till över hundra.


Ämnen i artikeln:

Creuna

Creuna var Sveriges åttonde största byrå och den största digitala byrån i Clas Collins byråanalys av 2010. Då ökade byråns omsättning med en femtedel till 88 miljoner kronor och rörelseresultatet hamnade på knappt 8 miljoner kronor. Sedan dess har byrån fortsatt att växa.

– Jämfört med 2010 har vi gjort en rejäl förbättning både omsättnings- och lönsamhetsmässigt. Visst kände vi av en liten avvaktan i höstas, men den var kortvarig. Inför det här året ser det våldsamt bra ut så tanken är att vi ska försöka toppa 2011 i år, säger Thomas Enzell, vd för Creuna.

Exakt hur stora ökningar de handlar om kan han inte berätta förrän hela koncernens bokslut är klubbat. Årets nya Göteborgs-etablering har numera tio anställda, medan Stockholms-kontoret har 100 medarbetare. De senaste nio tillskotten består av tre interaktionsdesigners, två utvecklare, en kundansvarig, en ad, en produktionsledare och en marknadsansvarig.

– Göteborgs-kontoret är en satsning vi gör eftersom vi ser att efterfrågan är stor i Västra Götaland. Vi har sagt att om vi ska etablera oss så gör vi det i storstadsområdena. En etablering i Malmö skulle vara nästa steg, säger Thomas Enzell.

Har ni fått in några nya kunder?

– Vi har fått in några nya som jag inte kan berätta om ännu. Vi har inte så många kunder - i dagsläget omkring 40 stycken - och det är medvetet. Vår strategi är att växa i våra befintliga och inte ta in så våldsamt många nya kunder varje år. Annars kan det bli rörigt och vi tappar fokus på våra befintliga kunder.

Bland byråns största kunder är sedan länge Stockholms Stad och SCA.

Här är alla nyanställda

Juliana Oliveira Ny Interaction Designer på Creuna. Hon har en kandidatexamen i grafisk design från Londrina State University i Brasilien samt är nyutexaminerad från Hyper Island.

Maria Andersson Ny Interaction Designer på Creuna. Maria har en kandidatexamen i Interaktionsdesign samt är utbildad Interactive Art Director på Hyper Island.

Caroline Andersson Ny marknadskoordinator på Creuna. Hon har en kandidatexamen i Media Management samt en magisterexamen i marknadsföring.

Fredrik Cederlöf Ny Account Manager på Creuna. Fredrik kommer närmast från Ottoboni där han hade rollen som Senior Project Manager & Key Account Manager. Fredrik har gedigen kunskap inom projektledning och är grundare till Miloo.se, Kaifour och Alltimedia.

Michel Radosavljevic Ny Senior Developer på Creuna. Han har lång erfarenhet som System Developer och kommer senast från Ottoboni. Bland tidigare arbetsgivare finns KnowIT, Framfab och Innomate a/s.

Patric Sundling Ny Production Manager på Creuna. Han kommer närmast från Ottoboni där han arbetat som Production Manager sedan 2008. Bland tidigare arbetsgivare finns också Palladium Film och Starcom Sweden. Patric har studerat Digital Media på Hyper Island.

Karl Alnebratt Ny Developer på Creuna. Han kommer närmast från Ottoboni i rollen som Frontend Developer. Karl har en kandidatexamen i Media Technology vid Södertörns Högskola.

Anders ScheefNy Senior Interaction Designer på Creuna. Han har tidigare arbetat på Ottoboni och kommer närmast från Thomas Cook Northern Europe i rollen som Interaction Designer.

Johan EkhagerNy Art Director på Creuna. Han kommer närmast från Creado samt frilansat som Interactive Art Director och Web Designer. Johan har studerat Interactive Communication på Berghs.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Creuna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.