Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

11 tjänster bort på PS Communication

Publicerad: 23 Maj 2013, 13:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:44

PS Communication står inför en omfattande omorganisering. Nu försvinner elva tjänster från byrån.


Ämnen i artikeln:

PS Communication

Kommunikationsbyrån PS har tidigare bestått av tre fristående byråer i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Nu slås byråerna samman och PS Sverige bildas. I samband med att byråerna fusioneras försvinner elva tjänster.

– En konsekvens av sammanslagningen är att vi får ett överskott av vissa tjänster. Totalt rör det sig om elva tjänster, säger Carl-Henric Stjerna, vd på PS Communication, till Dagens Media.

För att mildra omständigheterna för de personer som nu riskerar att bli av mitt sin fasta tjänst har PS upprättat en frilansjour.

– Vi har gett de berörda medarbetarna ett bra erbjudande. Vi har infört en frilanslösning som innebär att de som vill får fortsätta arbeta för oss på frilansnivå. De blir egna med fasta uppdrag från oss med samtidigt med möjlighet att ta uppdrag från andra kunder, säger Carl-Henric Stjerna.

Frilanslösningen innebär att PS kan fortsätta ge de före detta anställda en viss inkomstsäkerhet, trots att de förlorar sin fasta tjänst.

– Vi har förhandlat fram en garantivolym. Det innebär att frilansarna under en period kommer att få en garantiersättning från oss. Ersättningen innebär som lägst femtio procent av den befintliga lönen, säger Carl-Henric Stjerna.

Hittills har fyra medarbetare nappat på frilanserbjudandet, vad som händer med de övriga sju är inte fastställt i dagsläget.

– Just nu förs diskussioner, resultaten av dessa kommer att visa hur många som tackar ja till frilanslösningar och hur många som lämnar företaget, säger Carl-Henric Stjerna.

I dag har PS drygt 160 anställda i Stockholm, Malmö och Göteborg. De anställda som drabbas av omorganiseringen är främst copywriters och orginalare i Stockholm.

Frida Wickberg

Ämnen i artikeln:

PS Communication

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.