Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

1 av 10 byråer har kollektivavtal

Publicerad: 20 mars 2017, 07:35
Uppdaterad: 20 mars 2017, 08:05

82 procent av byråledarna erbjuder pensionslösningar – men primärt för ledningen.


Ämnen i artikeln:

Regi

Allt fler av landets kommunikationsbyråer erbjuder pensionslösningar till sina medarbetare, visar en färsk byråledarstudie som Regi genomfört.

- I vår årliga byråledarstudie uppger faktiskt hela 82 procent av de tillfrågade byråledarna att deras byrå erbjuder en pensionslösning för byråns medarbetare. Detta är en förvånansvärt hög och positiv siffra. Dock är det primärt vd och ledningsgruppen eller de som själva tar upp frågan om pension som erbjuds detta, säger Pia Grahn, vd på Regi, som även står bakom Årets Byrå.

Anställningsformerna förändras i snabb takt och årets studie visar att över hälften av de tillfrågade byråledarna tror att andelen frilansare kommer att öka mycket under kommande år.

- Det stämmer, hela 57 procent av byråledarna tror att andelen frilansare kommer att öka under kommande år. Det är också många som sent inser att man ligger efter vad gäller exempelvis pensioner, speciellt om man jämför sig med vänner som har andra typer av jobb, säger Pia Grahn.

Fortfarande tillhör kollektivavtal ovanligheterna på landets kommunikationsbyråer. 11 procent av de tillfrågade byråledarna uppger att deras byrå har kollektivavtal.

Istället uppger 47 procent att deras byrå har en pensionslösning som bygger på ”individuella lösningar med olika nivå för olika medarbetare”. 36 procent uppger att deras pensionslösning har ”samma nivå för alla”.

Det finns dock fortfarande byråer som inte erbjuder sina medarbetare en pensionslösning. Av de byråeldare som svarat nej motiverar 50 procent det med att ”pensionsfrågan inte är prioriterad”, 25 procent uppger att det "är för dyrt”.

Cirka 100 byråledare har ingått i årets byråledarstudie.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Regi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News