Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Webbredaktör/reporter

Stampen Media, Göteborg

Ansök nu

Webbredaktör/reporter Nyhetsdesk lokala titlar

Brinner du för breaking news och lokal journalistik? Vi söker en driven nyhetsjägare som vill vara först och bäst på nyheter i vårt bevakningsområde.

Arbetsbeskrivning

Som webbredaktör/reporter för Nyhetsdesk lokala titlar har du ansvar för att se till att nyhetssajterna på Kungsbacka-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, Kungälvs-Posten, Alingsås Tidning och ST-Tidningen är nyhetsledande. Du är bryggan mellan nyhetsdesken i GP-huset och redaktionerna i Kungsbacka, Mölndal, Partille, Alingsås, Vårgårda, Kungälv, Henån och Stenungssund. Tillsammans med redaktionerna gör vi vass lokaljournalistik.
Du har god kunskap om vad som driver digital trafik och använder rubriker, puffar, pushar och sociala medier som ett självklart sätt att kommunicera med läsare och få genomslag.

Som webbredaktör/nyhetsreporter är du lika bekväm i skarpa nyhetslägen som i längre fördjupande format. Du är sakkunnig med god omvärldskoll och drivs av att granska och avslöja. Du är idérik, har god stilistisk förmåga samt kan fotografera. Har du dessutom erfarenhet av att filma, klippa rörligt och livesända är det ett plus.

På Nyhetsdesk lokala titlar förväntas du delta aktivt i utvecklingen av vår lokala nyhetsbevakning i alla våra kanaler. Där är du en viktig och engagerad lagspelare. Du har tydliga och frekventa förslag på nyheter med fokus på det lokala. Du är självgående och bra på att samarbeta med andra. Du är van vid stort som smått i det journalistiska arbetet och behandlar dagens snackis med samma självklarhet som våra tyngre nyheter.

Kompetensprofil

- För tjänsten krävs journalistisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet.
- Vi arbetar digitalt.
- Erfarenhet av Polopoly, Linkpulse, Photoshop och Final Cut är meriterande.
- Lyft gärna in i din ansökan vilken koppling du har till våra bevakningsområden.
- Körkort är ett krav.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning 1 september, eller efter överenskommelse.
Arbetstid: dag- och kvällstid samt helger.
Placeringsort: Göteborg.
Skicka din ansökan direkt. Intervjuer sker löpande.

Frågor besvaras av:
Åsa Lindqvist, Chef nyhetsdesk lokala titlar, asa.lindqvist@stampen.com
Facklig kontaktperson Gabriella Mohoff, Gabriella.Mohoff@gp.se


Om Stampen Media
Med ett flertal lokala och regionala titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, debatt, opinionsbildning och analyser av det som är viktigt för våra läsare. Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner där både tidningar och distribution ingår.

Publicerad 2022-08-01

Ansök nu