Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Webbredaktör

Expressen, Stockholm

Ansök nu

EXPRESSEN.SE SÖKER WEBBREDAKTÖR

Vill du vara med och göra Sveriges snabbaste nyhetssajt?

Nu söker vi webbredaktörer som ska göra vår startsida Expressen.se. Expressen söker webbredaktörer till avdelningen för breaking news, alltså den del av nyhetsredaktionen som ansvarar för vår händelserapportering och startsidan Expressen.se.

Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som har sökt jobb hos oss förut är välkommen att söka. Tidigare arbete på en eller flera nyhetsredaktioner är ett krav. Du behöver också ha tidigare erfarenhet av att jobba med något eller flera CMS, även om vi arbetar i ett egetutvecklat system. Kunskaper i till exempel Photoshop är ett krav och kunskap om redigering i InDesign, Illustrator och liknande program är meriterande.
Vi värdesätter medarbetare som kan tillföra flera perspektiv, som har olika erfarenheter och du får gärna tala eller förstå flera språk.

Expressen är ett av landets ledande mediehus som är i gång dygnet runt alla dagar om året.
Hos oss når du många! Vi riktar oss till hela svenska folket. Expressen har fem miljoner läsare och tittare – varje vecka. 120 000 prenumererar på vår Premiumtjänst och 1,3 miljoner tittar på vår tv varje dag.
Vi värnar våra medarbetares stora engagemang och litar på att alla gör sitt bästa för våra läsare och tittare. Tillsammans skapar vi journalistik med sting och berättar så det berör.

Frågor om tjänsten besvaras av:

Mattias Lundell, editionschef, mattias.lundell@expressen.se
Anders Wahlund, personalredaktör, 
anders.wahlund@expressen.se
Facklig kontakt, SJF:
Jan Spångberg, jan.spangberg@expressen.se

OM FÖRETAGET

Expressen har sedan starten levererat klassisk kvällstidningsjournalistik med bred bevakning av nyheter, nöje, sport. Opinionsjournalistiken har också alltid varit central för Expressen, som lägger stor tonvikt vid ledare, debatt, kultur och en rad starka och profilerade skribenter knutna till tidningen.
Expressen granskar, griper in och driver debatt.
När tidningen startade 1944 var tanken att hitta en ny typ av berättande i "bekvämt format och modern utstyrsel", som det hette. Expressen skulle också inta en utpräglad kampställning mot "nationalsocialism och befryndade våldsläror". Det uppdraget värnar vi lika mycket i dag.
I dag finns Expressen som papperstidning, tv-kanal, nyhetssajt och i mobilen. Vår journalistik syns också på flygplatser, tåg och bussar runtom i landet. Uppdraget är att berätta. Läsarna är våra uppdragsgivare.
Expressen tillhör mediekoncernen Bonnier som en del av affärsområdet Bonnier News. Expressen består av tre editioner: Expressen som är rikstäckande, Kvällsposten i Sydsverige och GT i Västsverige.

Publicerad 2021-04-27

Ansök nu