Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Vetenskapsreportrar

Dagens Nyheter, Stockholm/Göteborg/Malmö

Ansök nu

Dagens Nyheter förstärker vetenskapsbevakningen

Journalistik har aldrig varit viktigare. De senaste åren har DN satsat mycket på att stärka bevakningen kring bland annat klimatkrisen. Nu vill vi ytterligare stärka vår vetenskapsbevakning genom att rekrytera två vetenskapsreportrar.

DN har haft en stark tillväxt i prenumeranter och läsare de senaste åren. Det har möjliggjort ytterligare investeringar i journalistiken. Vi fokuserar på de stora samhällsfrågorna, som klimatet, politiken, vetenskapen, klyftorna i samhället, den tekniska revolutionen och vardagens val och villkor.

Nu söker vi fler av Sveriges bästa journalister för fast anställning:

Två vetenskapsreportrar, med placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Du ska ha en gedigen yrkeserfarenhet, ett starkt nyhetsdriv och en utpräglad stilistisk förmåga. Du ska också ha specialkompetens inom vetenskap och forskning.

Vi arbetar ofta i team, med digitalt fokus, så samarbetsförmåga och digital spetskompetens är styrkor vi värderar högt.

DN eftersträvar att kunna skildra och granska hela samhället med vår journalistik. Vi kommer särskilt att beakta kompetenser som till exempel språkkunskaper som behövs på redaktionen.

Skicka in din ansökan via Jobylon med personligt brev, referenser och CV. Vi hanterar inte ansökningar via mejl.

För frågor om tjänsterna:

Vetenskapsredaktör Maria Gunther, maria.gunther@dn.se

Ordförande för journalistklubben Anders Forsström, anders.forsstrom@dn.se

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-03-30

Ansök nu