Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

VD

Gota Media, Valfri ort

Ansök nu

Gota Media söker en VD till Point Logistik

Point Logistik är Gota Medias bolag för distribution av tidningar, post och paket i södra Sverige. Omsättningen uppgår till ca 450 mkr och organisationen omfattar ett femtiotal tjänstemän samt ca 900 distributörer.
Bolaget är inne i en spännande fas där de externa intäkterna uppgår till ca 25% och växer snabbt genom den strategiska satsningen på distribution av paket från e-handel i samarbete med andra distributionsbolag inom Early Bird. Det pågår också en stor satsning för ökad hållbarhet inom miljöområdet. Point Logistik startade 2018 när distributionsverksamheten inom Gota Medias område övertogs från Tidningsbärarna. Sedan dess har Point Logistik på ett framgångsrikt sätt utvecklat ett nära samarbete med tidningarna och tillfört nya produkter och tjänster. Point Logistiks vision är ”att ge människor en bra start på dagen” genom uppdraget ”att ta värden hem till människor”.

Som VD är du ytterst ansvarig för verksamheten i Point Logistik. Du rapporterar direkt till Gota Medias koncernchef, ingår i koncernens Affärsledning och är engagerad i strategiska frågor, utveckling och partnerskapet med Bonnier och Amedia.
Då vi inte har något huvudkontor förväntas du fördela din tid mellan Point Logistiks regionkontor som finns i Kalmar, Borås, Växjö, Karlskrona och Kristianstad.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom logistik, teknik eller ekonomi. Vi tror att du har en gedigen erfarenhet som ansvarig inom etablerade verksamheter i branschen eller näraliggande. Vi söker dig som har erfarenhet av och är trygg med att leda och ta personalansvar för såväl större som mindre organisationer. Du behöver ha en förmåga att skapa goda relationer med kunder, medarbetare och samarbetspartners.
Vi värdesätter och utvecklar ett ledarskap som är visionärt, empatiskt, utmanande och strukturerat.

Ansökan
Vi behöver ha din ansökan senast den 29 maj 2022. Ansökan görs via www.gotamedia.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande.

Du är välkommen att kontakta oss för frågor om tjänsten:
Boine Gepertz, koncernchef: 0480-591 10
Anneli Johannisson Linusson, personalchef, 033-700 07 87

Du hittar mer information om Gota Media och Point Logistik på gotamedia.se och pointlogistik.se.

Publicerad 2022-05-13

Ansök nu