Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Utvecklare

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Utvecklare till datateamet på Bonnier News Tech

Vill du jobba i ett tvärfunktionellt självstyrande team med moderna tekniker och användaren i fokus? Brinner du för att utveckla produkter som gör skillnad för demokratin, samhället och det fria ordet?

Då kommer du att trivas på Bonnier News – Sveriges största mediehus där vi nu tar nästa steg i att skapa morgondagens journalistik.

Om oss:

På Bonnier News har vi en gemensam utvecklingsavdelning - Bonnier News Tech. Här utvecklar vi de produkter och plattformar som används av några av Sveriges starkaste varumärken: DN, Di och Expressen för att nämna några.

Vår techstack är föränderlig och vi väljer verktyg och programmeringsspråk efter vad som är bäst för produkterna och teamen. Vi tror att beslut ska fattas så nära de som ska utföra besluten som möjligt och därför värderar vi självorganiserande team, transparens och stöttande/coachande ledarskap.

Vad kan vi erbjuda dig:

Som utvecklare hos oss kommer du att ingå i vårt data-team, med uppdraget att öka och demokratisera dataanvändningen inom koncernen, skapa datamodeller och strukturera datahanteringsprocesser och att hitta nya användningsområden där vår data kan hjälpa oss skapa ännu mer användarvänliga tjänster.

Vi jobbar autonomt och användarnära, gärna med par- och mobbprogrammering. Vi arbetar agilt och vi releasar flera gånger varje dag.

Några av de vanligaste teknikerna hos oss är:

  • Java, Scala och Python

  • Spark och Hadoop

  • SQL och datamodellering

  • Luigi och Airflow

  • AWS (S3, EC2, Redshift, Kinesis)

  • GCP (BigQuery, DataFlow, DataProc, PubSub)

Vi tror att du har:

  • Examen inom data eller systemvetenskap

  • 4+ års erfarenhet av att arbeta som utvecklare/data engineer

  • Erfarenhet av att skriva ETL pipelines för att extrahera och transformera data

Tjänsten är del av ett distribuerat team, och placeringsort skulle kunna vara Stockholm, Sundsvall eller Malmö.

Om företaget

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2020-06-29

Ansök nu