Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Teknisk webbanalytiker till Expressen & Lifestylegruppen

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Gillar du att jobba med teknisk webbanalys i en korsfunktionell organisation? Vill du jobba i Nordens bästa analysteam? Vill du vara med och utveckla affären för Sveriges näst största tidning och några av Sveriges mest omtyckta livsstilsvarumärken? Se hit i så fall - Expressen & Lifestylegruppen söker en teknisk webbanalytiker till vår analysavdelning.

Det här är rollen för dig som gillar att arbeta datadrivet och lösningsorienterat för att utmana gamla sanningar. Här välkomnas ett annorlunda tänkande och det är önskat att du testar nya grepp och metoder för att nå bästa tänkbara resultat. Som teknisk webbanalytiker arbetar du med implementering och kvalitetssäkring av mätning på våra stora sajter. Du blir en viktig pusselbit i Expressen Lifestyles analysteam. Tjänsten är ett vikariat med god chans till förlängning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Expressen Lifestyle kan erbjuda dig en spännande roll där du blir navet för frågor som rör mätning av digitalt beteende. Du kommer att ha goda förutsättningar att lyckas i ditt arbete då rollen är prioriterad och då det finns stor kompetens i organisationen inom analys, utveckling och UX. En arbetsplats för dig som vill utvecklas både på ett personligt och professionellt plan då nya utmaningar ständigt avlöser varandra.

Varför jobba hos oss?

 • Det fria ordet. Expressen och Lifestyle når varje vecka över 5 miljoner individer. Expressens journalistik granskar, avslöjar och ger våra läsare och tittare de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt.

 • Omtanke. Vi bryr oss om varandra och stöttar varandra. Hos oss är du aldrig ensam.

 • Balans. Vi strävar efter att arbetsbördan är rimlig och att du får ihop livspusslet.

 • Spännande data. Analysarbetet är inspirerande då vi jobbar med både beteendedata, kunddata och innehållsdata i många olika kombinationer. För en person som älskar data är det här himmelriket, som en person i teamet uttryckte det.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som teknisk webbanalytiker arbetar du med implementering, konfigurering och kvalitetssäkring av mätning. Du är go to-person för alla frågor som rör mätning och internetteknik och stöttar analysavdelningen och utvecklingsteamen i de här frågorna. Du tillhör techanalys-teamet som består av 3 personer varav 1 chef.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

 • Planera för och sätta upp mätning av olika funktioner och flöden på våra sajter, antingen självständigt via Google Tag Manager eller tillsammans med våra utvecklare direkt i koden

 • Implementering, konfigurering och kvalitetssäkring av mätning

 • Upprätta dokumentation och se till att vi håller en god struktur för vår mätning

 • Uppföljning och utvärdering av nya releaser och flöden

 • Analysera, sammanställa, visualisera eller presentera data och sprida insikter i affärsområdet och till olika stakeholders

Vem är du?

Du har en bakgrund som analytiker eller liknande och får gärna ha ett stort intresse av media. Vi tänker att du drivs av utmaningar, inte är rädd för förändringar och ser lösningar där andra ser problem. Vi tror att du är strukturerad, noggrann, har en stark analytisk förmåga och är nyfiken på omvärlden och demokratiska värden.

För att matcha rollen har du:

 • Kompetens kring internetteknik (HTML, HTTP, Javascript, jQuery, et c)

 • Erfarenhet av hur Google Analytics mätscript fungerar

 • Erfarenhet av Google Tag Manager

 • Kunskaper i SQL, JavaScript och jQuery

 • Erfarenhet av Google Cloud Platform-miljöer (Google Datastudio, Google Analytics, Big Query)

Meriterande:

 • Erfarenhet av andra webbanalysverktyg utöver Google Analytics

 • Erfarenhet av att ha jobbat som webbanalytiker

 • Duktig på PHP och med erfarenhet av att jobba i MVC-ramverk (som t.ex. CakePHP)

 • Duktiga i Sheets/excel

 • Erfarenhet av prenumerationssystem som Advantage eller Sales Force.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat och du rapporterar till Anna-Karin Arnhällen, Chef techanalys-teamet på Expressen Lifestyle.

Analysavdelningen består av 14 analytiker som jobbar i mindre team korsfunktionellt med olika avdelningar: redaktion, utveckling, marknad, läsarintäkter, distribution och försäljning. Vi arbetar med Sveriges näst största tidning Expressen och några av Sveriges mest omtyckta livsstilsvarumärken, bland annat Damernas Värld, Teknikens Värld och Allt om Mat.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Urval sker löpande.

Publicerad 2020-12-28

Ansök nu