Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Techkorrespondent

SVT, Stockholm

Ansök nu

Den digitala utvecklingen går snabbt och berör hela samhället. Vi söker dig som kan journalistiskt bevaka de senaste trenderna, visa på sammanhang på en svensk och global nivå, ifrågasätta och granska. Har du dessutom god vana att förmedla nyhetshändelser och göra fördjupande analyser för en bred publik så vill vi gärna att du söker tjänsten som vår nya techkorrespondent.

Under 2020 kommer SVT Nyheter satsa på utökad och fördjupad bevakning av tech-frågor.

Vi söker dig som har spetskompetens inom området och hur det påverkar samhällsutvecklingen. Du är en dokumenterat god publicist med ett tilltal som passar en bred publik. Du är en god berättare och genom din erfarenhet känner du dig bekväm med att rapportera om ämnet i såväl ett vardagligt sammanhang som i en storpolitisk kontext. 

Arbetet innebär leverans till SVT Nyheters samtliga plattformar och format i både tv och online. Du gillar att samarbeta samtidigt som du har förmåga att planera och driva ett självständigt journalistiskt arbete, för både korta och långa format. Utöver ämneskompetens är språkkunskaper i flera språk meriterande.

Uppdraget utgår från SVT:s utrikesredaktion i Stockholm och innebär resor såväl inom som utanför Sverige. 

Tillträde i januari 2020, eller enligt överenskommelse. 

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 oktober. För frågor om tjänsten kontakta utrikeschef Pia Bernhardson Forssell. Fackliga frågor besvaras av Niklas Svensson eller Karin Moberger (Journalistförbundet), Maria Fornemo (Unionen) samt Deana Bajic (Saco). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00. 

Publicerad 2019-10-01

Ansök nu