Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Social Media Manager

DI/Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Ser du det som en fantastisk möjlighet att få arbeta i en föränderlig miljö hos en stor mediekoncern i framkant? Vi vill utvecklas tillsammans med dig och behöver nu förstärka vårt team med en Social Media Specialist till Läsarintäkter på Dagens industri och Bonnier Business Media.

Om rollen

Du kommer att ansvara för att nå våra intagsmål samt utveckla affären i sociala medier för att driva försäljning och konvertering. Du ansvarar för att ta fram tydlig och attraktiv kommunikation till nya kunder för väletablerade varumärken och titlar som Dagens industri, Resumé, Dagens Media, Byggindustrin, Fastighetsnytt, Aktuell Hållbarhet och Dagens Medicin med flera.

Utvecklingen av affären sker tillsammans med kollegor från digital utveckling, licensförsäljning, redaktioner, analys, sälj, kundservice, billing och affärsutvecklare i flera parallella projekt. Du kommer arbeta speciellt nära Inhousebyrån, Försäljning, Marketing Automation & Datateamet med Oracle Eloqua, som är hjärtat i affären för flera affärsområden. Du ansvarar för din egen budget och dina egna mål.

Vi arbetar allt mer datadrivet och säljfokuserat i en matrisorganisation. Arbetet sker hands on i Facebook AdsManager och man uppdaterar löpande kreativt innehåll och artiklar.
Vi ser gärna att du utmanar kreativt och våga prova nya saker när det gäller kommunikation, erbjudanden och konvertering. Vår målsättning är att utveckla konverteringen i sociala medier. Utbyte med övriga roller inom Social Media kommer att etableras under hösten för inspiration och egen utveckling.

De främsta arbetsuppgifterna:

  • Driva köpkonvertering i sociala medier

  • Skapa och förvalta kampanjer för leads-insamling i sociala medier

  • Du optimerar löpande målgrupper och har tillgång till avdelningens data- och analysteam för målgruppsurval

  • Följa budgetmål för respektive kanal och löpande konverteringsoptimera och rapportera på KPI:er

  • Agera kravställare av kreativt innehåll för dina kanaler

Kvalifikationer

  • 2-3 års erfarenhet med digitalt marknadsföringsarbete på inhouse eller byrå

  • Erfarenhet av Facebook Business Manager

  • Stilistisk känsla för text, färg och form som konverterar

  • Erfarenhet av Twitter Ads & Google Ads

  • Tidigare erfarenhet från e-handelsföretag eller B2B

Som person är du en social och kommunikativ relationsbyggare. Du arbetar väl både självständigt och i grupp. Du är tydlig och strukturerad, du tar initiativ och löser utmaningar med hjälp av din analytiska förmåga. Du har hög känsla för service, du är nyfikenhet och innovativ. Du har dessutom en förmåga att hålla dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen när det gäller sociala medier och konvertering

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar till Petra Hansson som är Chef Digital Marketing. Tillsammans sitter vi i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval sker löpande!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-08-24

Ansök nu