tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Redigerare

Stampen Media, Göteborg

Ansök nu

Stampen Media, Redaktion

Är du en talangfull redigerare med stort intresse för digital formgivning? Nu vill vi anställa sex kreativa journalister för att bygga Sveriges vassaste redigeringsnav!

Stampen Media är inne i en spännande fas. Vi utvecklar ständigt vår journalistik och våra arbetssätt för att främja en digital omställning. Tidigt 2021 började vi centralisera all printredigering inom Stampen för att förenkla produktionen och frigöra resurser så att fler journalister kan bidra med innehåll. Nu planerar, ritar och skickar vi samtliga tidningar från Göteborg. Vi producerar 18 olika titlar till print och e-tidning samtidigt som vi driver på för att redaktionerna ska producera journalistik utan att vara fastlåsta vid fyrkantiga mallar eller gamla ”printsanningar”.

Vi ser stora möjligheter att genom ny teknik och ett standardiserat arbetssätt kunna bibehålla en hög klass på redigeringen av våra titlar, samtidigt som vi öppnar upp för mer digital formgivning. Därför vill vi ta nästa steg och bygga en specialiserad avdelning för journalistisk presentation.

Nu söker vi sex journalister med fokus på presentation som vill vara med oss på denna resa. Vi vill jobba kanaloberoende och ser att morgondagens redigerare behöver kunna känna sig lika hemma med printredigering som med digital formgivning

Arbetsuppgifter

Förutom lång erfarenhet av redigering söker vi dig som har fler färdigheter i din verktygslåda. Kanske är du också ett stilistiskt ess med erfarenhet som reporter? Eller så kan du skriva kod och kan hjälpa oss ta fram nya verktyg och funktioner? Du kanske kan allt om datajournalistik och grafisk framställning av data? Eller så är du en lysande illustratör som kan formge en berättelse utifrån din fantasi. Vi söker en bredd av människor som passar in i vårt lagbygge.

Kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller erfarenhet av arbete inom media

  • Stor kreativitet och initiativförmåga

  • God formkänsla

  • Mycket god kunskap om relevanta programvaror ur Adobes programsvit; exempelvis InDesign, Illustrator och Photoshop och gärna fler

  • Intresse för samhällsfrågor

  • Noggrannhet och stresstålighet

  • Tar ett helhetsansvar

  • Är prestigelös och har lätt att fatta beslut

  • Mycket goda kunskaper om det journalistiska hantverket

  • Mycket goda kunskaper om redigering av papperstidning

Mer information

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Om Stampen Media
Med ett flertal lokala och regionala titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, debatt, opinionsbildning och analyser av det som är viktigt för våra läsare. Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner där tidningar och distribution ingår.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 6
Sysselsättningsgrad: 100
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/44
Kontakt: Andreas Nordh, presentationschef , 0708-533183
Facklig företrädare: Gabriella Mohoff, 0705-624267
Publicerat: 2023-05-22
Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Publicerad 2023-05-22

Ansök nu