Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRedaktör

Arbetsgivare: Bonnier Publications

Plats: Köpenhamn

Titel: Redaktör

Anställningsform: Heltid

Sista ansökningsdag: 2019-09-01

Ansök nu

Dela jobbet:

Redaktör

Redaktör - Gör Det Själv svensk utgave

Jobbeskrivelse

Nordens största tidning om hemmabyggen letar efter en redaktör som kan guida och inspirera alla våra svenska läsare.

Kan du översätta felfritt från danska, är du praktiskt lagd, blir du inspirerad av att besöka byggvaruhus och vill du kunna planera din egen arbetstid, då har vi JOBBET för dig.

Vad går jobbet ut på?

Din primära uppgift är att översätta 18 nummer per år av Gör Det Själv från danska till svenska. Det krävs att du är bra på danska och kan skriva läsvärda texter, så att den svenska versionen av Gör Det Själv blir lika bra som den danska.

Du ska också kunna anpassa innehållet så att det passar till svenska förhållanden, lagar och regler. Du ska leta upp nationella siffror, byta ut produkter och ev. kontakta svenska källor. Det är ditt ansvar att Gör Det Själv får en svensk identitet.

Förutom den tryckta tidningen är du ansvarig för all översättning på vår digitala plattform, dvs. den svenska webbplatsen, sociala medier och nyhetsbrev.

Detta är en unik arbetsmöjlighet som kombinerar friheten med att vara självständig och kunna anpassa sin egen tid med tryggheten att ha en fast inkomst och bra villkor.

Vem är du?

  • Du förstår danska och har erfarenhet av översättning eftersom det är den primära arbetsuppgiften
  • Du använder dig av en välskriven, levande och lättförståelig svenska och har relevant journalistisk erfarenhet.
  • Du arbetar strukturerat och missar aldrig en deadline – varken längre till den tryckta tidningen eller kortare till nätversionen
  • Du har digital erfarenhet och är van vid att använda sociala medier
  • Du intresserar dig för och ägnar dig gärna också åt gör det själv-arbeten, och betraktar dig själv som en del av målgruppen.

Vilka är vi?

Gör Det Själv utges var tredje vecka till cirka 300 000 läsare i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Vårt uppdrag är att inspirera och hjälpa läsarna att renovera, reparera och förbättra sina hus och hem.

Du blir en del av vårt team på 16 medarbetare. 14 av oss sitter på redaktionen i Danmark, medan en redaktör finns i Norge och en redaktör finns i Finland. Vi kommunicerar via e-post och mobil, och du bestämmer själv var du sitter och vilka tider du jobbar så länge du står till förfogande på vardagarna.

Det praktiska:

Start: 1 december 2019.

Vi behöver ha din ansökan senast 1 september 2019.

Skicka cv och ansökan via Jobylon.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta chefredaktör Sören Prien: soren.prien@bonnier.dk eller +45 2469 8163.

Om os

Bonnier Publications har hovedsæde på Strandboulevarden i København. Vi er en medievirksomhed, hvis aktiviteter omfatter trykte og digitale magasiner, bogserier, apps, websites og forskellige digitale tjenester. Vi får vores indtægter fra annoncesalg, løssalg og især salg af abonnementer.

Vores speciale er cross border publishing, som betyder, at vi skriver de fleste af vores tekster på dansk og oversætter og bearbejder materialet, så det kan udgives på mange sprog. Vi står bag mere end 40 brands, som udkommer i op til 6 lande.

Blandt vores mest kendte titler findes bl.a. Illustreret Videnskab, Historie, Populär Historia, Släkthistoria, Militär Historia, National Geographic, I Form, Aktiv Træning, Digital Foto, Komputer for alle og Gør Det Selv.

Vores kerneprodukt er trykte og digitale magasiner, men vi har stor succes med mange vidt forskellige formidlingsformer fx bogserier, læserrejser og apps.