Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRedaktionschef

Arbetsgivare: Kommunal

Plats: Stockholm

Titel: Redaktionschef

Anställningsform: Heltid

Sista ansökningsdag: 2019-08-07

Ansök nu

Dela jobbet:

Redaktionschef

Redaktionschef som gillar inhouse

Redaktionschef som gillar inhouse

Vill du bli vår nya chef för vår redaktionsgrupp? Är du van att leda kunniga medarbetare, har du erfarenhet av inhouseproduktion och vill du jobba för över 500 000 medlemmar som varje dag ser till att välfärden i Sverige fungerar? Då ska du söka det här jobbet.Tjänsten innebär att du leder arbetet för sju medarbetare i redaktionen på vår kommunikationsenhet. Tjänsten är en av två gruppchefer på vår kommunikationsenhet. Enheten leds av kommunikationschefen.

Arbetsuppgifter

I rollen ingår att planera, prioritera och koordinera innehåll i Kommunals centrala kommunikationskanaler. Att arbetsleda och kvalitetssäkra redaktionens arbete är två viktiga områden, liksom att producera själv och bearbeta redaktionellt innehåll. Att projektleda våra kommunikationsprojekt ingår också i tjänsten. En viktig del av arbetet handlar om att på en strategisk nivå arbeta med digitala kanaler, grafisk och digital produktion, event och mässor samt omvärldsbevakning. Som gruppchef för redaktionen har du ett budget- och personalansvar där du även arbetar med att bygga upp och utveckla vår inhouse-produktion. Det senaste året producerar vi en stor del av vår rörliga produktion själva. Vi vill nu gå vidare och ytterligare utveckla vår inhousekompetens. Du rapporterar till kommunikationschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För den här tjänsten behöver du ha erfarenhet av redaktionell planering och att arbetsleda i förändring. Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom journalistik eller kommunikations-/medievetenskap som grund. Vi ser gärna att du har erfarenhet från politisk styrd organisation, byrå eller redaktion. Du har arbetat på inhouse-byrå eller med produktion tidigare. Du har erfarenhet av att arbeta med publiceringsverktyg (CMS) som Episerver, Wordpress, Drupal och/eller SiteVision. Det är meriterande att du har arbetat i Adobe Creative Suite och GoogleAnalytics…

Du är coachande och du bidrar till att medarbetarna tar nya kliv i sin utveckling. Du trivs när du och medarbetarna kan leverera enligt tidplan och du vill också gärna producera själv. Du förstår vikten av att anpassa budskapet efter mottagaren och är trygg i din yrkesroll. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är samarbetsinriktad.

Anställningsvillkor och förmåner

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor, Hagagatan 2, i centrala Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb.

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser värdet av fackligt arbete.

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension och försäkringar och ett generöst friskvårdsbidrag.

Kontakt

Har du frågor kring tjänsten, kontakta kommunikationschef Nina Rådström, 010-442 71 01. Facklig företrädare är Yvonne Ahlin, Handels tjänstemannaklubb, 010-442 71 53 070-736 60 61.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via e-post ansokan@kommunal.se tillsammans med personligt brev och CV. Ange referensnummer “1921” ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 2019-08-07.

Ansök gärna så snart som möjligt, eller tipsa en vän!

Innan du ansöker ber vi dig att läsa igenom hur vi hanterar dina personuppgifter som kandidat. Information om ditt integritetsskydd kan du läsa om här.

Om Kommunal

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.