Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Redaktionschef

Norr Media, Skellefteå

Ansök nu

Vi söker redaktionschef till Norran – ett av norra Sveriges viktigaste jobb!

Norran söker ny redaktionschef och ansvarig utgivare i en tid då Skellefteå-bygden är mitt uppe i den mest spännande expansionsfasen någonsin. Northvolt bygger ny batterifabrik – ett av de största industriprojekten i Sverige på flera decennier Detta skapar en lokal högkonjunktur som saknar motstycke. Staden växer så det knakar och storslagna Sara kulturhus är under uppförande. Det händer massor som både ska skildras och granskas – och som vanligt är mediehuset Norran i centrum av att skildra denna utveckling. Som redaktionschef och ansvarig utgivare blir ditt uppdrag att leda Norrans stolta redaktionella arbete i ett mycket intressant skede. Norrans position i lokalsamhället är bland de starkaste i Sverige – här gör redaktionens journalister skillnad varje dag. Oavsett om det handlar om att bevaka hockeylaget Skellefteå AIK, granska beslutsfattarna i maktens korridorer eller vara med och skildra stadens tillväxt och utveckling.

Som redaktionschef och ansvarig utgivare är du redaktionens högsta chef och ansvarig utgivare för papperstidningen Norran samt Norran.se. Du rapporterar till Norr Medias VD och sitter i bolagets ledningsgrupp. Norran är sedan december 2019 en del av Norr Media, och bildar därmed tillsammans med NSD, Norrbottens-Kuriren och Piteå-Tidningen en oerhört stark gemensam kraft i nordligaste Norrland. Du kommer in i mycket ett skede där verksamheten i det nya bolaget ska formas och utvecklas. Norr Media är en del av den växande NTM-koncernen, där möjligheterna till chefs- och karriärutveckling är stora.

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda redaktionellt arbete, som nyhetschef, redaktionschef eller motsvarande. Särskilt vikt läggs vid erfarenhet och dokumenterad förmåga av att utveckla nyhetsarbete och redaktionell läsarnytta i de digitala kanalerna, där stor utvecklingskraft kommer att läggas den närmaste tiden, både när det gäller innehåll och teknik.

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Norr Medias VD Mats Ehnbom: 070-374 02 80.

Du skickar in din ansökan till: redaktionschef@norrmedia.se senast 21 februari.

NTM-koncernen: Vi tar ansvar i samhället

Det fria ordet är grunden för vår verksamhet. Våra medier bidrar därigenom till ett öppet och demokratiskt samhälle. Med vår journalistik granskar vi samhället och dess makthavare och ger medborgarna en bred och nyanserad bild av viktiga händelser lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vi arbetar källkritiskt och uppmanar dig som mediekonsument att vara källkritisk. Vi ger också utrymme för debatt och opinionsbildning av stor bredd.

Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, är ett stiftelseägt företag. Genom stiftelseformen garanteras oberoende och stabilitet. Företaget har inga kortsiktiga avkastningskrav så vi kan agera långsiktigt med främsta syfte att bedriva publicistisk verksamhet och att garantera att vi kan fortsätta med det.

NTM ägs till 76,1 procent av Erik och Asta Sundins Stiftelse genom Norrköpings Tidningars AB, till 21,8 procent av de Johanssonska stiftelserna genom Axel Johansson Upsala Nya Tidnings Förvaltning AB och till 2,1 procent av Stiftelsen Eskilstuna-Kuriren genom Eskilstuna-Kuriren AB.

NTM har inte bara som mål att verka som publicist utan att även ta ett socialt ansvar. En del av vinsterna som genereras till ägarstiftelserna ger vi som ekonomiskt stöd i våra lokalsamhällen till äldre, sjuka och behövande personer samt till studeranden. Via Publicistklubbens stipendieorgan Hiertanämnden stöder vi yrkesutbildning för journalister.

NTM-koncernens bolag och varumärken:

Norr Media: norran.se, Norran, kuriren.nu, Norrbottens-Kuriren, nsd.se, Norrländska Socialdemokraten, pt.se, Piteå-Tidningen, Norrbottens Affärer, norrbottensaffarer.se, Extra Luleå, Extra Boden samt RixFM och Star FM.

Öst Media: nt.se, 24nt, Norrköpings Tidningar, corren.se, 24Corren, Östgöta Correspondenten, folkbladet.se, Folkbladet, mvt.se, Motala Vadstena Tidning, vt.se, Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning, vimmerbytidning.se, Kinda-Posten, affarsliv.com, klackspark.com, Linköpings-Posten, Norrköpings-Magazinet, Magasinet Västervik Vimmerby Hultsfred, Linköpings Näringslivsmässa, Norrköpings Näringslivsmässa, Min Frukost, JobbPlus och JobbPro mfl.

Sörmlands Media: ekuriren.se, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, sn.se, Södermanlands Nyheter, kkuriren.se, Katrineholms-Kuriren, Affärsliv och gratistidningen Extra.

Upsala Nya Tidning: unt.se, Upsala Nya Tidning, eposten.se, Enköpings-Posten, Uppsalatidningen, Sigtunabygden, Knivstabygden, uppsala.com, Östra Uppland & Annonsbladet, Norra Uppland, Västra Uppland samt RixFM och Star FM.

Gotlands Media: Helgotland.se, Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda, Affärslivgotland.se, Gotland Just Nu, Gotland.net, Almedalen Just Nu, Rix FM, Mix Megapol, Rockklassiker och NRJ.

Teknomedia är vårt utvecklingsbolag för digitala medier som utvecklar digitala plattformar och tjänster åt både våra egna mediehus och externa kunder. Teknomedia är dessutom ett av Sveriges största produktionsbolag för video- och ljudproduktion.

Mötesfabriken är ledande eventarrangör som skapar möten mellan företag och människor, och mellan företag genom galor, mässor, konferenser, kick-offer och mycket mer.

Radio & Co är vårt radiobolag med försäljning för radiokanalerna Rix FM och Star FM.

Pressgrannar är vårt stora tryckeribolag med anläggningar i Linköping, Uppsala och Visby. Tryck i Norrbotten är vårt tryckeribolag i Luleå och Ektab vårt tryckeribolag i Eskilstuna. Bolagen trycker våra tidningar och många ledande facktidskrifter, kundtidningar, DR och specialprodukter med mera åt kunder över hela landet. Österbergs i Nyköping är vårt civiltryckeri.

Svensk Hemleverans samt Svensk Hemleverans Norr är våra bolag för hemleverans och leverans till företag av våra egna och andra utgivares tidningar och tidskrifter samt reklam, brev, paket, gods, frukostbröd med mera sju dagar i veckan.

Publicerad 2020-02-04

Ansök nu