Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Redaktionschef

1177.se/Inera, Stockholm

Ansök nu

Är du journalist och en stark och erfaren ledare och chef? Är du engagerad i invånares och patienters möjlighet till en bättre hälsa och en ökad delaktighet i sin vård? Är du intresserad av samhällsinformation och att vägleda rätt i den svenska hälso- och sjukvården? Vill du leda redaktionen för Sveriges största webbplats för invånare om hälsa, vård och omsorg? Då ska du söka jobbet som redaktionschef för 1177.se på Inera, regionernas och kommunernas gemensamma digitaliseringsbolag.

Uppdraget

1177 Vårdguiden är ett av Sveriges mest välkända varumärken med 99% kännedom och ett mycket högt förtroende hos allmänheten. Tjänstekonceptet finns både på telefon och på internet, där 1177.se är den öppna delen av webbtjänsterna. På 1177.se finns kvalitetssäkrad information om sjukdomar, symtom, behandlingar, hälsovård, patienträttigheter och mycket annat. Innehållet produceras av en nationell redaktion som består av redaktörer, gruppledare, en tjänstesamordnare och en medicinskt sakkunnig läkare, sammanlagt omkring 25 personer. Innehållet kvalitetssäkras i samarbete med expertis i hälso- och sjukvården. Allt nationellt material i 1177.se kompletteras dessutom med information som gäller i respektive region, av 21 regionala redaktioner, som den nationella redaktionen har ett nära samarbete med. 1177.se har över 20 miljoner besök per månad.

Som redaktionschef har du personal-, budget- och resultatansvar för 1177.se och redaktionens arbete. I uppdraget ingår även motsvarande ansvar för webbplatserna UMO – ungdomsmottagningen på nätet, och Youmo – sex och samlevnadsinformation på flera språk. Uppdraget innebär att leda, prioritera och fördela redaktionens arbete, att ta fram underlag till verksamhetsplaner och budget samt göra uppföljningar av resultat och ekonomiska prognoser. I uppdraget ingår att samarbete med företrädare för regionerna kring innehållet i 1177.se. Uppdraget kan också innebära att företräda 1177.se och Inera i media. Formellt sett har du en roll som sektionschef inom affärsområde 1177, där du rapporterar till affärsområdeschef, tillsammans med affärsområdets övriga tre sektionschefer. Du ingår även i företagets chefsgrupp tillsammans med övriga linjechefer.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom journalistik eller motsvarande, och minst fem års erfarenhet av att leda kvalificerad, redaktionell verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du är en lugn, trygg och erfaren ledare som både kan inspirera, engagera och driva leveranser till resultat, men också är lyhörd och klok med gott omdöme. Du är prestigelös, lösningsfokuserad och samarbetsinriktad men tvekar inte att fatta beslut eller reda ut oklarheter och konflikter vid behov. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med samhällsinformation inom offentlig sektor, eller med redaktionell verksamhet inom samhällsinriktade fackområden. Det är också en fördel om du har ett intresse för hälsa, vård och omsorg ur ett invånar- och patientperspektiv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Frågor om tjänsten?

Publicerad 2021-07-06

Ansök nu