Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Redaktionell utvecklingschef

Gota Media AB, Ospecificerad arbetsort

Ansök nu

Gota Media storsatsar på journalistiken. Nu söker vi dig som vill vara med och leda arbetet mot våra högt satta mål i läsaraffären.

Redaktionerna stärks med 25 nya journalisttjänster och samtidigt görs en stor investering i fortbildning av befintlig personal. Syftet är att ge tidningarna extra kraft i den viktiga digitala transformation som både vi och läsarna går igenom.

Det handlar också om att höja tempot och tillsätta resurser i det redaktionella utvecklingsarbetet. Så att vi snabbare kan nå målen i läsaraffären, där en viktig del handlar om att stärka positionen i yngre målgrupper.

Som redaktionell utvecklingschef blir du motorn i detta arbete. Vi ser dig som bryggan mellan utvecklingsavdelningen, analysavdelningen och redaktionerna. I samråd med utgivarna identifierar och implementerar du best practice i innehåll, arbetssätt och presentation inom hela Gota Media.

Ditt mandat är starkt, riktlinjer och prioriteringar i ditt arbete styrs av de fem chefredaktörerna i koncernledningen. Du sitter också i utvecklingsavdelningens ledningsgrupp, som företrädare för utgivarna.

Som redaktionell utvecklingschef jobbar du åt hela Gota Media, och du får vara inställd på att resa en del mellan våra tidningshus, även om många möten – även efter pandemin – kommer att kunna hållas digitalt.

En viktig uppgift blir att initiera och driva på erfarenhetsutbyte inom olika redaktionella kompetensområden, och att verka för ett bättre samutnyttjande av koncernens specialistkompetenser. Vi vill också du aktivt följer utvecklingen i branschen, och arbetar för idé- och erfarenhetsutbyte med andra aktörer.

Vi söker dig som har gedigen journalistisk bakgrund och erfarenhet av arbetsledning på redaktioner. Du har jobbat en hel del med utvecklingsprocesser och har vana att arbeta i projektform.

Som person ser vi gärna att du är initiativrik, drivande och resultatinriktad. Vi tror att du behöver vara uthållig, att du är pedagogisk och kommunikativ och att du har god förmåga att lyssna och samarbeta. Att du har integritet är viktigt, och du behöver ha god insikt i redaktionella arbetsprocesser. Eftersom du jobbar nära utvecklingsavdelningen behöver du också ha förståelse för UX, analysarbete och teknisk utveckling.

Tjänstens placering är flexibel. Du kan bo var som helst inom Gota Medias geografi.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet, jorgen.svensson@kristianstadsbladet.se, eller Anders Enström, chefredaktör på Barometern-OT, anders.enstrom@barometern.se.

----

Koncernen Gota Media tar avstamp i sin publicistiska värdegrund och i uppdraget från ägarna att spela en betydelsefull roll för att hålla demokratin levande och aktiv. Gota Media ägs av två stiftelser som betonar långsiktighet i ägandet och behovet av fria pressröster.
I koncernen ingår dagstidningarna Barometern med Oskarshamns-Tidningen, Blekinge Läns Tidning, Borås Tidning, Kristianstadsbladet, Smålandsposten, Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning, Ölandsbladet, Sydöstran, Ulricehamns Tidning, Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda, och Växjöbladet/ Kronobergaren, gratistidningarna Kalmarposten, Borås DLY, Emmaboda Tidning, Magazinet, VXO News och Österlenmagasinet, tryckerierna Sydostpressarna och Borås Tidnings tryckeri samt det egna distributionsbolaget Point Logistik.

Läs mer om Gota Media på www.gotamedia.se
Gota Media värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan Välkommen med din ansökan på vår rekryteringssajt www.gotamedia.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi undanber oss vänligt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/41

Kontakt
Anders Enström, 0480-591 26
Jörgen Svensson, 044-185 601

Publicerat 2021-02-22
Sista ansökningsdag 2021-03-07

Publicerad 2021-02-22

Ansök nu