Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Programchef Dokumentär & vetenskap

SVT, Stockholm

Ansök nu

Nu söker vi en programchef till SVT Dokumentär och vetenskap inom Programdivisionens verksamhet i Stockholm.

Avdelningen producerar svensk dokumentärfilm, Dox, Dokument inifrån, Dokument utifrån, Vetenskapens värld och vetenskapsnyheter på svt.se samt Kortfilm. Avdelningen producerar också svenska dokumentärserier.

Sveriges Television producerar dokumentärfilm om vitt skilda ämnen från världens alla hörn. Huvudfokus är svenskproducerad film. Vi producerar allt från klassisk dokumentärfilm, som skildrar människor och processer under lång tid, till undersökande journalistik präglad av ett djuplodande researcharbete. Inom avdelningen ryms även en specialistinriktad vetenskapsredaktion samt en kortfilmsredaktion. Dessutom produceras en rad dokumentära serier och specialsatsningar.

Vem vi tror att du är
Vi söker dig som är en kreativ, trygg, lyhörd och kommunikativ ledare med öga för talang. Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet och inspirerar medarbetare och externa kreatörer till energi, mod och driv att växa och bli sitt bästa.

Du har en god förståelse för public services särskilda villkor samt har en publicistisk skärpa och erfarenhet med förmåga att hantera komplexa innehålls- och utgivarfrågor. I din erfarenhet ryms ledning och utveckling av utbud för olika målgrupper och publika behov eftersom våra program täcker flera genreområden. Du har kunskaper om det digitala TV-landskapet och hur det utvecklas kombinerat med en visionär förmåga att ta vara på dess möjligheter tillsammans med medarbetare, filmare och produktionsbolag.

Du har gedigen erfarenhet av och känsla för att utveckla och coacha det dokumentära berättandet från TV, radio eller tidning. Det är meriterande med kunskap inom film- och TV-produktion samt digitala publiceringar. Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Redaktionens program har en stor bredd som förutsätter nyfikenhet och en omfattande allmänbildning. Programchefsjobbet innebär att du behöver vara uthållig och arbeta strategiskt mot långsiktiga mål.

Som programchef representerar du SVT i externa sammanhang, är bekväm med offentlighet och vill gärna vara en stark röst i debatten kring teman som ryms inom ansvarsområdet. Det dokumentära berättandet i kombination med det publicistiska ansvaret förutsätter en person med personlig mognad, integritet och empati.

Vad den här tjänsten innebär
Programchefens uppdrag är att leda och utveckla SVT Dokumentär och vetenskap vidare i det nya medielandskapet. Detta innebär ett både långsiktigt och kreativt ledarskap för såväl utbudet som verksamheten och medarbetarna. Som Programchef är du ansvarig för utveckling, leverans, kvalitetssäkring, utgivarskap, ledarskap och ekonomi för avdelningen Dokumentär och vetenskap.

De flesta filmer SVT producerar är samproduktioner. En viktig uppgift för programchefen är därför att representera SVT och skapa givande samarbeten med externa parter. Frilansande filmare och produktionsbolag är våra viktigaste samarbetspartners tillsammans med Svenska Filminstitutet, regionala resurscentrum för film, Konstnärsnämnden med flera. Internationella dokumentärfilmer samproduceras med film- och TV-bolag runt om i världen, ofta med stöd från olika internationella filmfonder.

Programchefen säkerställer kontinuerlig utveckling och effektivisering av program och produktionsmetoder, arbetsleder projektledare och har arbetsmiljö- och informationsansvar. Redaktionen har ca 30 tillsvidareanställda medarbetare i Stockholm. Tjänsten rapporterar till Divisionschef för Programdivisionen.

Så här ansöker du:
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget WES. Vi genomför intervjuer löpande. Välkommen att ansöka senast den 25 juni via https://wes.positionett.se/assignment.php?id=1051#top.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Svahn, vår rekryteringskonsult på Wes Group, per.svahn@wesgroup.se alt 073-800 04 72.

Publicerad 2021-06-07

Ansök nu