Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Politisk redaktör

Bonnier News Local, Dalarna

Ansök nu

Dalarna är ett landskap med stolt historia och stark kultur. Här finns de större och snabbväxande städerna Falun och Borlänge – och en stor levande landsbygd. Politiskt finns här allt från frågor om “växtvärk” till följd av den kommande batterifabriken i Kvarnsveden till hur andra bruksorter ska klara en krympande befolkning. För den som ägnar sig åt ledarskrivande saknas aldrig nyheter att kommentera. Ledarsidorna har alltid varit starka och viktiga röster i Dalarna.

Om rollen

Nu söker vi en ny politisk redaktör som ska ansvara för opinionsbildningen i Nya Ludvika Tidning, Avesta Tidning och Södra Dalarnes Tidning (Hedemora och Säter). Denna kommer att arbeta nära två av Sveriges mest profilerade politiska redaktörer i lokalpressen – Jens Runnberg vid Borlänge Tidning samt Gabriel Ehrling Perers vid Falu-Kuriren och Mora Tidning. Utöver att kommentera den lokala politiken i södra Dalarna så ingår det i uppdraget att hantera visst riksmaterial åt de övriga tidningarna i Bonnier News Local.

Om dig

Vi tror att du som söker har bred kunskap om politik och ett stort engagemang för samhällsfrågor och journalistik. Du behöver inte vara utbildad journalist, men det är givetvis meriterande. Är du inte det är annan relevant utbildning ett krav, exempelvis inom statsvetenskap, ekonomi eller juridik. Krav är också körkort, då du behöver kunna röra dig i utgivningsområdet.

Du som söker bör ha arbetat i redaktionell miljö tidigare och gärna ha erfarenhet av eget redaktörskap. Du har en skarp penna, ett brinnande intresse för Dalarnas utveckling, integritet och liberala grundvärderingar. Du bör bo i Dalarna – eller vara beredd att flytta hit. Arbetet utgår från våra redaktioner runt om i landskapet. Vilken av dem som blir din utgångspunkt är dock flexibelt – Avesta, Hedemora, Ludvika eller Falun. Du som söker bör vara inställd på att hos är det de lokala och regionala frågorna som står högst i kurs. I våra tidningar är Dalarna viktigast.

Övrigt

Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna 1 oktober.
Låter detta intressant?

Skicka då ansökan, meritförteckning (med referenser) samt tre textprover senast 15 augusti. Intervju kommer att genomföras fortlöpande.

Kontaktperson: Gabriel Ehrling Perers, 023-936 66 eller gep@falukuriren.se
Facklig kontakt: Seth Jansson, Journalistförbundet Falun, seth.jansson@falukuriren.se


OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-06-22

Ansök nu