Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Politisk redaktör till Värmlands Folkblad

Värmlands Folkblad, Karlstad

Ansök nu

Värmlands Folkblads profilerade politiska redaktör Peter Franke har efter närmare 20 år som ledarskribent beslutat sig för att det är dags att lämna arbetslivet. Därför söker vi nu en ersättare som kan fortsätta arbetet med fokus på aktuella samhällsfrågor.

Tidningen Värmlands Folkblad ges ut av bolaget Värmlands Folkblad Drift AB. Sedan den 1 mars 2017 ingår bolaget i NWT Media AB. NWT Media AB består av 16 lokala mediehus i Värmland, Dalsland och Skaraborg som levererar lokal journalistik via sajter, appar och printprodukter. NWT Media arbetar dessutom med försäljning av marknadsföring och medieproduktion.

Om rollen
Den person vi söker ska dela socialdemokratins värderingar och ha en stark vilja att driva opinion i för arbetarrörelsen viktiga frågor. Som politisk redaktör krävs såväl en god stilistisk förmåga som erfarenhet av journalistiskt arbete och en känsla för hur man når så många läsare som möjligt.

Låter detta intressant så erbjuder vi en väletablerad och välkänd socialdemokratisk ledarsida som samexisterar med en tidningsredaktion med höga journalistiska ambitioner. Värmlands Folkblad är en röst som hörs både innanför och utanför länets gränser och det har vi tänkt fortsätta med.

Vem söker vi?
Den politiska kunskapen är tjänstens ena ben, det andra är den journalistiska förmågan. Det är också viktigt att den som tar över jobbet som politisk redaktör har en nära koppling till Värmland och en god kännedom om aktuella samhällsfrågor i såväl regionen som de värmländska kommunerna.

Eftersom uppdraget består i att producera dagliga ledartexter och att ansvara för debattsidan så är även hög arbetsmoral och god framförhållning bra egenskaper att ha med sig. Och ett gott omdöme naturligtvis.

Intresserad?
Har du frågor kan du kontakta VF:s chefredaktör Morgan Schmidt, morgan.schmidt@vf.se, 054-17 56 77.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad.

Vi ser fram emot din ansökan senast 24 januari 2020, vi kommer att hålla urval löpande.
Maila din ansökan till morgan.schmidt@vf.se

Publicerad 2021-01-11

Ansök nu