Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Politisk redaktör

Falu-Kuriren/Mora Tidning, Falun

Ansök nu

Då vår politiska redaktör Emma Høen Bustos går vidare till andra uppdrag söker vi nu en person som vill ta ansvaret för de liberala ledarsidorna i Falu Kuriren (FK) och Mora Tidning (MT), med uppdrag att kommentera och analysera politik och samhällsliv. För att kunna utföra jobbet krävs det att du har en mycket vass penna, bred allmänpolitisk kunskap och ett stort engagemang för lokala och regionala frågor. Du följer - och deltar så klart också i - den nationella debatten, men det är främst för att kunna ge dina lokala läsare bättre insyn i och kunskap om de politiska skeendena i landet i stort. Ditt helhjärtade fokus är på FK:s och MT:s läsare - Falu Kuriren och Mora Tidning är de två största dagstidningarna i Dalarna med sammanlagt 25 000 betalande prenumeranter - och du trivs med att möta dessa både i spalterna, sociala medier och i möten utanför redaktionen. Hög närvaro i tidningarnas utgivningsområden är därför helt avgörande och något som kommer att krävas av dig.

Vi tror att du som söker har akademisk examen och redan gjort avtryck som opinionsbildare. Du behöver inte vara utbildad journalist, men redaktionell erfarenhet och en förståelse för journalistiska arbetssätt är ett måste, och du trivs med att jobba nära dina kolleger på nyhetsredaktionerna på FK och MT och övriga politiska redaktörer i Bonnier News Local.

Låter detta intressant? Skicka då in ansökan, CV (med referenser) samt minst två artikelprover senast den 18 april. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Falu Kurirens redaktion. Tillträde sker efter överenskommelse, dock senast 1 augusti.

Frågor besvaras av Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare, Falu Kuriren, och Anders Rönmark, Bonnier News Local. Facklig kontakt är Seth Jansson (SJF).

Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare, Falu Kuriren, 023-935 02, helena.nyman@falukuriren.se
Anders Rönmark
, Bonnier News Local, 070-650 38 23, anders.ronmark@bonniernews.se
Seth Jansson
, SJF-representant, Falu Kuriren, 023-936 36, seth.jansson@falukuriren.se

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-03-30

Ansök nu