Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Politikredaktör

SVT, Stockholm

Ansök nu

Riksnyheternas stora flaggskepp Rapport, Aktuellt och Morgonstudion når tillsammans med vår nyhetssajt svt.se flera miljoner människor varje dag. Vår vision är att bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Med oberoende och engagemang ska vi snabbt ge publiken hela bilden. Vi söker nu en politikredaktör med placering på Inrikesavdelningen i Stockholm.

Vem är du?

Som politikredaktör leder du en grupp kunniga och erfarna reportrar i nyhetsarbetet. Du har en god förmåga att sålla i floden av politiska utspel och hitta de viktigaste frågorna för redaktionen att belysa och granska. Du är erfaren arbetsledare i digital publicering och vet hur journalistiken ska utformas för maximalt genomslag. Erfarenhet från TV är en bonus. Som journalist har du mångårig erfarenhet av samhälls- och politikbevakning. I rollen ingår planering av större evenemang och händelser inom politiken samt ett nära samarbete med övriga ämnesredaktörer.

Vårt uppdrag

Som politikredaktör på Inrikesavdelningen jobbar du med och för vår nyhetssajt svt.se, Rapport, Aktuellt och Morgonstudion. Arbetet som politikredaktör är förlagt till dagtid, även om vår verksamhet är igång dygnet runt.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Inrikesavdelningen i Stockholm, med tillträde i början av januari eller enligt överenskommelse. Vi arbetar med löpande urval och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 oktober.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta inrikeschef Kiki Bek, kiki.bek@svt.se. Fackliga frågor besvaras av Niklas Svensson eller Karin Moberger (Journalistförbundet), Maria Fornemo (Unionen) samt Deana Bajic (Saco). Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2019-10-01

Ansök nu