lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Nyhetsreporter med inriktning på kommunpolitik

Hallands Nyheter, Varberg

Ansök nu

Hallands Nyheter, Redaktion

Som nyhetsreporter på Hallands Nyheter är du lika bekväm i den korta, snabba nyhetsrapporteringen som i det längre fördjupande formatet. Du drivs av att vara först och att avslöja och granska. Du är idérik, har god lokalkännedom, omvärldskoll och god stilistisk förmåga samt kan fotografera. Det är meriterande med erfarenhet av bevakning av kommunpolitik.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolitiken är ett kärnområde för Hallands Nyheter med ett väldigt stort läsarintresse. Och vi ser stor potential att nå målgrupper som vi inte fångar i dag.

Vi söker en nyhetsreporter som ständigt utvecklar och vässar vår politiska bevakning. Det handlar bland annat om att punktmarkera politiker och ha stenkoll på de politiska besluten alla dagar i veckan. Vi ska vara först med att rapportera om besluten, vilka konsekvenser det får för invånarna och hur det påverkar staden.

För att lyckas krävs att du är en mycket driven nyhetsjägare med ett stort intresse för den kommunala politiken. Du behöver vara väl insatt i hur den och beslutsordningen fungerar.

Du är vass på att hitta nyheter i kommunhandlingar, på sociala medier och skaffar dig ett brett kontaktnät hos de som direkt och indirekt påverkar de lokala politiska besluten.

Du är nyfiken och gillar att arbeta i ett högt tempo, oavsett publiceringskanal. Du fattar korrekta beslut i brännande nyhetslägen och har god kännedom om de publicistiska spelreglerna. 

Du använder sociala medier som ett naturligt sätt att dagligen kommunicera med läsare och för att få maximalt genomslag för ditt material.

Att arbeta framför eller bakom kameran, inkluderat livesändningar, är en självklarhet för dig.

Kvalifikationer

  • För tjänsten krävs journalistisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Har du dessutom erfarenhet av nyhetsjournalistik med inriktning på kommunpolitik är det meriterande.

  • HN är en arbetsplats där vi ständigt förändrar och utvecklar vårt sätt att bevaka våra kärnområden i syfte att bli ännu bättre. Du kommer att ingå i en redaktion med närmare 30 medarbetare fördelat på två orter, vilket innebär att du måste vara en lagspelare med hög social kompetens och kommunikationsförmåga.

  • Erfarenhet av Polopoly, Kilkaya, Photoshop och Final Cut är meriterande.

  • Körkort är ett krav.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetstid: Mestadels dagtid, men tjänstgöring kvällar och helger förekommer enligt schema.

Placeringsort: Varberg.

Vi ser helst att du redan bor eller är beredd att bosätta dig inom HN:s spridningsområde.

Skicka din ansökan direkt! Vi arbetar löpande med urval och intervjuer. 

Om Hallands Nyheter
Riktig journalistik gör skillnad. Hallands Nyheter är den största tidningen i Falkenberg och Varberg såväl digitalt som i print och vi satsar på lokal kvalitetsjournalistik i alla våra kanaler. Hallands Nyheter är en del av Stampen Media, tillsammans med ett flertal andra tidningstitlar.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100
Ort: Varberg
Län: Hallands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/10
Kontakt: Ulf Niklasson, 0705-624316
Facklig företrädare: Anna Oscarson, 010-4715371
Publicerat: 2023-01-11
Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Publicerad 2023-01-12

Ansök nu