Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Nyhetsjournalister

Upsala Nya Tidning (UNT) , Uppsala

Ansök nu

Du vet vad snabba nyheter innebär, men kan också se längre.

Kom och gör UNT bättre – vi förstärker nyhetsredaktionen

Brinner du för lokal journalistik? För att få berätta vad som händer runt om i Uppsala och Uppland? Kan du berätta i bilder? Nu rekryterar Upsala Nya Tidning för att uppnå nya läsarmål.

UNT har haft en väldigt stark läsarutveckling under det gångna året. Nu ska vi växa ytterligare och för att lyckas behöver vi fler medarbetare.

UNT arbetar med lokala nyheter idag för ett bättre samhälle i morgon. Det gör vi genom en oberoende journalistik som informerar medborgarna, granskar makten och ger engagerade och uppdaterade läsare. Vi ska vara det självklara förstavalet där vi verkar. Det kräver närhet året runt alla dagar och därför rekryterar vi till hela vår redaktionella verksamhet.

Du ska trivas med att jobba i en kreativ miljö, med flera publiceringskanaler och i högt tempo. B-körkort är ett krav. Det är även journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet av journalistiskt arbete.

UNT:s redaktion arbetar med en självklar inriktning mot digital publicering. För dig är det naturligt att omvandla journalistik till digitala mål och känna dig stimulerad av att uppnå och överträffa dem. Vi jobbar alltid med läsarnas behov i centrum.

Vi söker medarbetare till nyhetsredaktionen

Du vet vad snabba nyheter innebär, men kan också se längre. Du ser sammanhangen och hittar de oväntade vinklarna. Genom kontakter och nyfikenhet kan du berätta om människorna bakom historierna. Du kan också ta ansvar för ett eget ansvarsområde och nyhetsvärdera.

… reportrar

Vi söker dig som vill arbeta brett som nyhetsjournalist i Uppsala. Vi har en stark nyhetsredaktion som verkar i ett av landets mest expansiva områden i en stad med två universitet, stor inflyttning och ständig utbyggnad.

Som reporter behärskar du att själv skapa kontakter, hitta nyheter och med hjälp av redaktionell analys följa och bedöma vad som är ett innehåll som engagerar våra läsare. Du är en bra skribent med en dokumenterad god stilistisk förmåga. Du är trygg i att hantera en kamera, är inte främmande för att jobba med rörlig bild och förstår vikten av att presenta ditt material i sociala medier.

Du som söker har journalistutbildning och erfarenhet av att arbeta på en redaktion. Du har B-körkort. Arbetstiden är schemalagd dag och kväll, helgarbete förekommer.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar och är placerade i Uppsala.

… deskredaktör

Du trivs i händelsernas centrum. För dig är det självklart att vara först med händelsenyheter, hitta de egna kontakterna och ge läsarna ännu en vinkel. Du kan presentation i rörlig bild och också lyfta andras material med rätt rubrik.

I din roll passerar allt redaktionellt innehåll och du har sista handen på mycket av det vi ger våra läsare. Du jobbar obehindrat med flera av våra publiceringskanaler parallellt.

Du som söker har journalistutbildning och erfarenhet av att arbeta på en redaktion. Du har B-körkort. Arbetstiden är schemalagd dag och kväll, helgarbete förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad i Uppsala.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 14 februari 2021.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse, gärna snabbt under våren.

I din ansökan ska det framgå att du har B-körkort och vilken journalistutbildning/erfarenhet du har samt vilken av tjänsterna du söker. Vi vill ha kontaktuppgifter till tidigare arbetsgivare om du inte arbetat hos oss tidigare.

Frågor
Roger Berglund, redaktionschef, 070-529 09 37 roger.berglund@unt.se
Facklig företrädare SJF: Niklas Skeri, 018-478 12 66, niklas.skeri@unt.se

Välkommen med din ansökan via knappen nedan! 

Publicerad 2021-01-11

Ansök nu